Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune har valgt at investere godt 150 millioner kr. i Årslev tæt på Odense. Investeringerne skal være med til at gøre området endnu mere attraktivt for potentielle tilflyttere og investorer.

Årslev ligger 15 kilometer fra centrum af Odense og blot en cykeltur fra vækstområdet i det sydlige Odense med universitet, robotklynger og kommende supersygehus.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over den brede politiske vilje til at investere i Årslev.

- Vi har som kommune et mål om at blive 3000 flere borgere frem mod 2030, og 1200 af dem skal bo i Årslev. Det gør området til et af vores vigtigste byudviklingsområder, fortæller han i en pressemeddelelse.

- I Årslev har du naturen lige uden for døren og storbyens tilbud tæt på. Krydrer du det med landsbyfællesskabet, så har du svaret på, hvorfor Årslev allerede i dag er et attraktivt sted at slå sig ned, fortsætter han.

NB! Odense: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. december 2019.

Over de næste 4 år investerer Faaborg-Midtfyn Kommune derfor godt 150 millioner kr. i udviklingen af Årslev. Penge, der blandt andet skal bruges til infrastruktur, en ny daginstitution, udvikling af en ny bymidte og bypark samt forberedelse til etablering af en ny bæredygtig bydel.

Udviklingen af byen tager afsæt i 2 arkitektforslag fra Vandkunsten samt Holscher Nordberg og STED, der sidste år vandt arkitektkonkurrencerne om at skabe henholdsvis en ny bæredygtig bydel og en samlende bymidte.

Hans Stavnsager er klar med en invitation til foråret til interesserede investorer:

- Det er 2 fantastiske arkitektforslag, vi nu går i gang med at realisere. Vi er som kommune klar med de første investeringer i millionklassen og går i gang med de første tiltag i 2020, hvor vi også inviterer potentielle investorer til Årslev. Jeg er sikker på, at mange vil blive begejstret, når de ser vores planer om at skabe både en levende og rekreativ bymidte og en helt ny bydel med blandede boformer og varierede boligtyper, siger Hans Stavnsager.

Der bor 4.000 indbyggere i Årslev. Byen er blandt andet kendt for at have skabt Region Syddanmarks mest levende mødested i den nedlagt skosålefabrik Polymeren.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.