De fleste af 100 byggegrunde i udviklingsområde er solgt, og nu skal yderligere 90 byggegrunde til parcelhuse sættes til salg.

Byrådet i Hedensted Kommune har besluttet at sende en lokalplan (PDF) for at 195.000 kvm stort areal i udviklingsområdet Lille Dalby Bakker i høring.

Planen skal bane vejen for udviklingen af 3. og 4. etape i området, hvor en del er kommunalt ejet, mens en anden del omfatter ejendommen Lille Dalby Bakker 200, der i 2004 blev købt for 17 millioner kr. af Marianne og Just Kristensen fra Odense Byg & Bo.

- Det går jo rigtigt stærkt i Lille Dalby Bakker i øjeblikket, hvor nye huse kommer til uge for uge. Og nu er vi så ved at løbe tør for grunde. Derfor skal vi videre med en ny lokalplan. Den vil vi rigtigt gerne skynde os med, så vi fortsat har noget at sælge af, når kunderne banker på og melder sig som interesserede, sagde formand for Udvalget for Teknik, Lene Tingleff (V), på byrådsmødet den 27. november 2019.

HORSENS: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2020.

- Etape 3 drejer sig om den private del af udstykningen, som omfatter cirka 50 grunde, og Etape 4 drejer sig om den kommunale del af udstykningen, som omfatter cirka 40 grunde. I forvejen er der 100 grunde i de 2 første udstykninger, og her er der under 10 tilbage. Så med den nye lokalplan kommer vi op på samlet cirka 200 grunde i Lille Dalby Bakker, sagde hun videre og oplyste, at der i det samlede område på knap 800.000 kvm er der plads til cirka 400 grunde fordelt på 8 etaper.

Lokalplanen giver mulighed for at anvende området til boligformål til parcelhuse i op til 2 etager. Inden for lokalplanområdet udlægges desuden et areal til opførelse af et fælleshus til brug for hele området Lille Dalby Bakker. Fælleshuset kan dog først opføres efter yderligere udarbejdelse af en byggeretsgivende lokalplan.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes den 26. marts 2020.

Boligparcellerne udlægges i 2 enklaver, så der omkring boligenklaverne er friholdt store grønne arealer som kiler imellem bebyggelsen.

Boligparceller kan udstykkes som "almindelige" parcelhusgrunde på minimum 700 kvm, mens der i et delområde er mulighed for udstykning af kompaktgrunde på minimum 575 kvm. De små kompaktgrunde må bebygges med 35 procent, så længe de holder sig under et areal på 700 kvm. Grunde på mere end 700 kvm må bebygges med en bebyggelsesprocent på 30.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder