Dansk Byggeris nye it-analyse viser, at byggebranchen bliver mere og mere digital. Men der er lang vej igen, før man er oppe på niveau med andre brancher.

Håndværks- og entreprenørvirksomhedernes investeringer i it-løsninger er steget støt de 7 år, hvor Dansk Byggeri har lavet analyser af udviklingen. Det forgangne år var ingen undtagelse.

- Bygge- og anlægsvirksomhederne er godt med, når man ser på de digitale hjælpemidler, der er mest oplagte at bruge og nemme at gå til. Som for eksempel at registrere tidsforbruget på mobilen eller en app, at klare regnskabet på computeren eller kvalitetssikre elektronisk, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Bygge- og anlægsbranchen ligger ifølge Dansk Byggeri også bedre end andre brancher, når det gælder mobilt internet. Sammenlignet med industrien har flere bygge- og anlægsmedarbejdere desuden adgang til internettet, når de er på job.

IT og teknologi i ejendom - PropTech. Konferencen afholdes d. 16. januar 2020.

Men sammenligner man med andre brancher halter bygge og anlæg stadig bagefter, viser nye tal fra Danmarks Statistik om it-anvendelsen i erhvervslivet. Forskellen er størst i brugen af mere avancerede løsninger som for eksempel big data, robotter, droner og 3D-printning.

I Dansk Byggeris analyse har lige godt halvdelen af bygge- og anlægsvirksomhederne investeret i it inden for det seneste år, mens en tredjedel af virksomhederne slet ikke efterspørger bedre it-værktøjer.

- Branchen er karakteriseret af mange små og mellemstore virksomheder, det er formentlig en af forklaringerne. Men det er ærgerligt at se, at så mange helt afskriver bedre it-værktøjer. En anden årsag kan være, at de ikke kender de produkter, der kan lette dagligdagen og gøre arbejdet mere effektivt og dermed øge bundlinjen, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

For at udbrede kendskabet til digitale løsninger og inspirere virksomhederne arrangerer Dansk Byggeri 2 it-messer den 4. februar i Taastrup og den 5. februar i Aarhus.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS