Knud Erik Hansen, byplanlægger og tidligere seniorforsker og Per Henriksen mener, at By & Havns økonomi er skrøbelig, men den vurdering er selskabets økonomidirektør ikke enig i.

I en kronik i Altinget har Knud Erik Hansen, byplanlægger og tidligere seniorforsker og Per Henriksen angivet, at By & Havn risikerer økonomisk kollaps ved en lille rentestigning, men By & Havns økonomidirektør Carsten Boll svarer igen.

- Økonomien er sund, hvis man tager de lange briller på. Den negative egenkapital er en udfordring her og nu. Det skyldes, at vi blev stiftet, da ejendomsmarkedet var på sit højeste i 2007. Ejendommene var altså vurderet i et marked, som hurtigt blev hårdt ramt, siger Carsten Boll til Altinget.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 27. februar 2018.

Han påpeger, at By & Havn siden 2012-13 har solgt ejendomme for store beløb hvert år, og med en normal økonomisk udvikling vil egenkapitalen igen blive positiv inden for en rimelig tidshorisont, lyder hans vurdering.

Knud Erik Hansen mener dog, at selskabet værdisætter sine investeringsejendomme for højt, samt er der er for meget hemmelighedskræmmeri omkring vurderingerne, men det er Carsten Boll heller ikke enig i.

- Vi mener ikke, at vores værdisættelser er lukkede. Man kan læse i vores regnskab, hvordan vi gør, og det bliver tjekket efter af vores revision, siger Carsten Boll til Altinget og påpeger, at værdien af By & Havns investeringsejendomme på sigt overstige selskabets gæld.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS