By & Havn har udvalgt 5 teams under ledelse af henholdsvis C.F. Møller Landscape, Henning Larsen Architects, Arkitema, Tegnestuen Vandkunsten og Polyform til at komme med bud på fremtidens Amager Fælled på et 400.000 kvm stort areal.

Ørestads samlede bystruktur skal gøres komplet igennem en ny projektkonkurrence om at udvikle Amager Fælled Kvarter som det sidste byområde. 5 teams er udvalgt til at komme med bud på opgaven, herunder et team bestående af C.F. Møller og C.F. Møller Landscape som totalrådgiver sammen med NIRAS og Urban Agency som underrådgivere samt Jens Kvorning som konsulent.

- Vi har en ambition om at gøre det nye Amager Fælled Kvarter til det mest levende, frodige og bæredygtige kvarter i Ørestad. Området repræsenterer en enestående mulighed for at skabe en masterplan for et nutidigt, oplevelsesrigt og tilpasningsdygtigt bykvarter med særlig fokus på naturens rekreative potentialer, siger Lasse Palm, afdelingsleder for C.F. Møller Landscape, om den kommende masterplan.
 
Masterplanen skal hovedsageligt udvikles området som en boligby, og konkurrencearealet er på 400.000 kvm, hvoraf 180.000 kvm kan udvikles til by. Den omgivende grønne zone tænkes på forhånd anvendt til en blanding af fælled og grønne anlæg, eksempelvis rekreative arealer og havebrug.
 
Amager Fælled Kvarter er beliggende solitært i Amager Fælleds store natur nord for Vejlands Allé og med umiddelbar naboskab til Grønjordssøens unikke natur. De nærmeste bebyggelser til området er Amager Fælled Øst, Ørestad City og Bella Kvarter.
 
C.F. Møller Landscape skal som totalrådgiver op imod 4 andre teams, som frontes af Henning Larsen Arhictects, Arkitema, Vandkunsten og Polyform. Konkurrencen om den nye masterplan for Amager Fælled Kvarter sættes i gang midt i april 2016.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 9. juni 2016.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter