Bach Gruppens store byudviklingsprojekt på Islands Brygge vokser med 97 ungdomsboliger og en Rema 1000-butik. Dermed er byggeri for 1,4 milliarder eller over 1/4 af de samlede planer på plads.

Med aftaler med KAB og Rema 1000-kæden om 97 almene ungdomsboliger og en dagligvarebutik tager Bach Gruppen endnu et stort skridt i planerne om at skabe Bryggens Bastion, et helt nyt kvarter med byggeri for 5 milliarder kr. boliger og erhverv klos op ad Islands Brygge metrostation og Københavns Universitet.

- I februar indgik vi en aftale med det svenske ejendomsselskab Heimstaden, der overtager 265 boliger og 2.500 kvm erhverv, som vi er ved at bygge. Med aftalerne med KAB og Rema 1000 tager vi det næste store skridt, så vi samlet har projekter for 1,4 milliarder kr. på plads. Ungdomsboligerne vil være med til at skabe et blandet og levende kvarter, og med Rema 1000-butikken får de fremtidige beboere i Bryggens Bastion let og hurtig adgang til dagligvarer, siger Anders Bo Bach, partner i Bach Gruppen.

Bryggens Bastion er ikke omfattet af regler om almene boliger, men Bach Gruppen har indgået en aftale med Københavns Kommune, der finansierer en del af grundkøbet. På den måde bliver foreløbig 10 procent af boligerne i det kommende kvarter almene ungdomsboliger.

NB! Ørestad - nye planer og projekter for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 24. april 2018.

- København vokser, og det skyldes blandt andet de mange unge, som flytter til København for at studere. Derfor skal vi løbende skabe endnu flere ungdomsboliger. Med Bryggens Bastion får vi 97 nye almene ungdomsboliger, som er til at betale og har en fantastisk placering tæt på uddannelsesstederne, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Boligselskabet KAB overtager de kommende ungdomsboliger, som ventes at være klar til indflytning i 1. halvår af 2019.

- Vi ser frem til at få 97 gode, billige og meget centralt beliggende ungdomsboliger. Vi har fået god hjælp fra Københavns Kommune, og vi er samtidig glade for, at Bach Gruppen som privat projektudvikler har inviteret almene boligselskaber indenfor – bebyggelser med både almene og private projekter er med til at skabe en mangfoldig by, og vi får adgang til arealer, hvor vi ikke har økonomisk mulighed for at bygge på egen hånd, siger byggechef Michael Nielsen-Elgaard.

Lejeniveauet bliver 4.400-4.500 kr. om måneden plus forbrug. Boligerne bliver i snit på lige knap 50 kvm (inklusive andel af fællesarealer), og der kan ifølge KAB-byggechefen godt bo to i en bolig, selv om de er beregnet til en enkelt studerende.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 14. september 2017.

75 procent af arealet på Bryggens Bastion bliver anvendt til 1.000 boliger – hovedsageligt lejligheder i familiestørrelse, men også by-/rækkehuse og ungdomsboliger. Bach Gruppen lægger vægt på at skabe et attraktivt, grønt boligkvarter med varierede pladser eller byrum og gode forhold for cyklister. Biler holder udelukkende til i parkeringskælderen og på vejene uden om kvarteret.

Navnet Bryggens Bastion tager afsæt dels i bydelen Islands Brygge, dels i et militært øvelsesanlæg, Faste Batteri, som blev opført på grunden i 1700-tallet. Anlægget bevares som grønt område og bliver restaureret i samarbejde med Københavns Museum samt Slots- og Kulturstyrelsen – og får endda stillet kanoner op.

De øvrige 25 procent af byggeriet går til butikker, cafeer, institutioner og erhverv med mulighed for blandt andet hotel. Byggeriet omfatter to tårne samt en række karrebebyggelser i varierende højde. Det samlede areal er på godt 70.000 kvm.

NB! Rådgivers honorering og erstatningsansvar. Kurset afholdes d. 24. august 2017.

Lokalplanen fra 2016 giver mulighed for at bygge 125.000 kvm – i runde tal giver det en projektværdi på 5 milliarder kr. med dagens priser. Dermed er Bryggens Bastion et af de største private udviklingsprojekter herhjemme.

- Det er et stort projekt, men vores virksomhed har eksisteret i mere end 50 år og har byggeri, projektudvikling og ejendomme som hovedområder. Vi har en solid egenkapital på 1,3 milliarder kr. og et supplerende lån på 400 millioner kr. hos Pensam og Skandia. Planen er løbende at sælge dele af projektet fra, og vi budgetterer med boligpriser, som trods den centrale beliggenhed er noget lavere end det højeste, man ser i hovedstaden, siger Anders Bo Bach.

Udviklingen af Bryggens Bastion ventes at strække sig over 8-10 år.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS