Politikerne i byrådet i Aarhus langede hårdt ud efter Brabrand Boligforening, der i strid med reglerne har påbegyndt et renoveringsprojekt af en boligblok i Toveshøj. Men projektet blev godkendt.

Brabrand Boligforening er gå i gang med renoveringen af en boligblok i Toveshøj for 107 millioner kr. uden, at byrådet har haft mulighed for at drøfte, om istandsættelsen er en bedre løsning end for eksempel anlæg af nye boliger, som vil koste cirka det samme. Det fik ifølge Jyllands-Posten politikerne i Aarhus Byråd til at lange kraftigt ud efter boligforeningen på det seneste møde den 3. april 2019.

- Når direktøren i en selvejende institution ser stort på aftalerne med kommunen i mindst 16 tilfælde og har overskredet et budget med 19 millioner kr., kræver det, at der placeres et ansvar. Jeg vil gerne sende et stærkt politisk signal til bestyrelsen i BB om, at man imødeser en reaktion på denne obskure situation, sagde Almaz Mengesha fra Liberal Alliance ifølge Jyllands-posten.

NB! Herning: De store projekter. Konferencen afholdes d. 8. maj 2019.

Hun udtrykte ifølge avisen ønske om, at Brabrand Boligforening derfor selv skal finde pengene til projektet. Den idé var rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek fra Venstre, dog ikke med på.

- Hvis hele byrådet siger nej til denne indstilling, skal renoveringen rulles tilbage. Det vil sige, at 60 procent af de 107 millioner kr., man har sat som budget, skal rulles tilbage, fordi det er ulovligt. Her er en boligblok ved at blive renoveret, og i mit hoved giver det ikke mening at rulle tilbage, sagde han.

Byrådet valgte at følge en indstilling om at godkende renoveringsprojektet. Teknik og Miljø har igangsat en advokatundersøgelse af forløbet omkring blok A17 og Brabrand Boligforenings praksis i byggesager generelt.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS