Byggeriet af ny bydel med 219.000 kvm boliger, skole, daginstitutioner, plejehjem, serviceerhverv og butikker på Amager Fælled fortsætter trods afgørelse fra klagenævn, om at det skal indstilles. Nu vil borgmester have det stoppet.

Efter klager fra Danmarks Naturfredningsforening traf Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet i begyndelsen af juli 2021 afgørelse om at byggeriet af den nye bydel "Fælledby" på Amager Fælled i København skal indstilles.

Det er dog ikke sket, og nu vil teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ifølge Berlingske have standset byggeriet.

Ifølge avisen har Københavns Kommune fået en vurdering fra et advokatfirma, som ikke mener, at forvaltningen kan standse byggeriet.

- Men nu vil jeg stille et medlemsforslag om, at vi får en second opinion fra et andet firma, for vi skal stå på et helt sikkert grundlag, hvis vi bare skal lade stå til i så vigtig en sag som denne, siger Ninna Hedeager Olsen ifølge avisen.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 4. november 2021.

Ifølge Berlingske vil Ninna Hedeager Olsen have de eksterne advokater til ikke kun at forholde sig til en afgørelse fra Miljø- og Fødeklagenævnet, men også fra Planklagenævnet.

Planen er at opføre et 219.000 kvm boliger, skole, daginstitutioner, plejehjem, serviceerhverv og butikker på Amager Fælled. Men i byggeplanerne er der ifølge Danmarks Naturfredningsforening ikke taget godt nok hensyn til en vandsalamander, der er beskyttet efter EU's Habitats direktiv.

Københavns Kommune godkendte i februar 2021 lokalplanen for den nye bydel, som PensionDanmark og By & Havn står bag.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning