John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund Kommune, taler om mål og visioner for Frederikssunds udvikling på konferencen: Frederikssund byudvikling og investeringer 2016-2027, som afholdes i Frederikssund d. 5. oktober 2016.

Frederikssund er med et areal på 250.000.000 kvm og en befolkning på 44.725 arealmæssigt Nordsjællands næststørste kommune og indbyggermæssigt den tredjestørste. Med kun 40 km til Rådhuspladsen i København ligger Frederikssund med let adgang til hovedstadens uddannelses- og arbejdsmarked. Med Frederikssundsmotorvejens færdiggørelse af de sidste 27 km fra Smørum til Frederikssund, samt den nye Kronprinsesse Marys bro over Roskilde Fjord til 2 milliarder vil Frederikssund blive bundet endnu bedre sammen med regionen.

Frederikssund har oplevet en befolkningsstigning på 0,7 procent siden sidste år, og fik 215 flere tilflyttere end forventet. Kommunen forventer en befolkning på 50.216 personer i 2027 – en stigning på 5.117 personer eller 12,3 procent. Frederikssund oplever en nettotilflytning fra især Egedal og Københavns Kommuner.

Befolkningsfremskrivningen baserer sig i høj grad på Vinge – Frederikssunds store byudviklingsprojekt syd for Frederikssund mellem Oppe Sundby og Ølstykke. Fuldt udbygget bliver det en 3,7 millioner kvm stor bydel med 20.000 indbyggere og 4.000 nye arbejdspladser.

NB! Frederikssund byudvikling og investeringer 2016-2027. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2016.

Hvilke visioner og prioriteter har kommunen for Frederikssund nu og i fremtiden? Hvad vil den nye forbindelse over Roskilde Fjord samt en færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen betyde for erhvervslivet og bosætningen i Kommunen? Frederikssund har som klimakommune startet projektet ”Symbiose Frederikssund” og er internationalt med i det treårige skandinaviske biogasprojekt, BioGas 2020, samt det EU-støttede Øresundsprojekt ”Lighting Metropolis”. Hvilke virksomheder ønsker man at tiltrække via samarbejdsprojekterne, og hvordan skaber det merværdi for byen og virksomhederne med grønt samarbejde?


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri