Bjarne Groth Kjær er kommet fra Newsec Datea til Boligselskabet Sjælland som ny IT-chef. Her skal han bygge videre på selskabets stærke, digitale løsninger og bidrage til at realisere selskabets ambitiøse 2024-strategi.

Frem til 2024 skal Boligselskabet Sjælland fokusere på 5 nøje udvalgte indsatsområder for at indfri selskabets vision om at skabe flere trygge hjem i bæredygtige fællesskaber. Digitalisering og IT er en kritisk faktor for at realisere målsætningerne i strategien. Derfor har selskabet ansat Bjarne Groth Kjær, 52, som ny IT-chef, der skal bygge videre på de stærke værktøjer og IT-løsninger, som boligselskabet Sjælland har investeret intenst i de seneste år. 

Bjarne Groth Kjær kommer senest fra en stilling som IT-direktør i ejendomsforvaltningsselskabet Newsec Datea gennem 3 år. Tidligere har han været chefkonsulent hos Nathan Herbert & Co.

- De teknologier eller produkter, vi skal bruge til at realisere vores strategi, er måske først opfundet om 3 år. Det har derfor været vigtigt for os at finde en kandidat, som har dyb indsigt i, hvad der rører sig inden for IT-branchen, og som har mangeårig erfaring med at realisere IT-strategier i større organisationer, så vi udnytter vores IT-investeringer optimalt, siger direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland, der administrerer 12.000 boliger. 

Gennem en årrække har landets 6. største boligselskab således opnået markante effektiviseringer og beboeroplevelser gennem digitale løsninger. De massive investeringer i ny teknologi skal fortsættes og foldes ud under den nye IT-chef. 

NB! Proptech - digitale værktøjer til ejendom. Kurset afholdes d. 3. december 2019.

- Med stærke kompetencer inden for kunstig intelligens, bygningsteknologi, digital sikkerhed og brugervenlighed har Bjarne netop fokus på, hvordan og hvilke digitaliseringsprocesser, der skal være med til at fremtidssikre vores boliger – og sikre beboerne en god oplevelse. Samtidig vil hans erfaring give os mulighed for at træffe strategiske beslutninger på det bedst mulige grundlag, fastslår Bo Jørgensen.

Ambitiøs digitaliseringsstrategi
Ifølge den nye IT-chef har Boligselskabet Sjælland en af de mest ambitiøse digitaliseringsstrategier i den almene sektor. Mottoet er, at alt der kan digitaliseres, skal digitaliseres. Ambitionen er således at digitalisere både byggeri, administration og drift, ligesom der skal udvikles brugervenlige selvbetjeningsmuligheder. 

- Boligselskabet Sjælland er langt fremme digitalt. Blandt andet er iværksat en digitaliseringsproces af deres bygninger, hvor alle flader i boligerne registreres, hvilket er med til give præcise tilbud ved renovering. Data herfra giver samtidig øget viden om vedligeholdelse i boligerne og er en af de digitale processer, der er med til at fastholde den billige husleje for beboerne. Jeg ser derfor frem til at videreudvikle processerne og integrere forskellige IT-værktøjer, der kan understøtte indsatsområderne i boligselskabets strategi, fortæller Bjarne Groth Kjær.

Vil gøre en forskel
Tilbage i 1987 blev Bjarne Groth Kjær uddannet EDB-assistent fra Århus Købmandsskole, der i dag hedder Aarhus Business College. Han har efterfølgende taget en HD i organisation og ledelse fra Handelshøjskolen i Aarhus, nu Aarhus BSS. Gennem sin karriere har Bjarne Groth Kjær haft ledende stillinger i en række virksomheder, blandt andet som chefkonsulent i Herbert Nathan & Co., hvor han rådgav ledelser i forskellige virksomheder om valg af IT-system. I sin nye rolle i et alment boligselskab lægger han stor vægt på at gøre en forskel. 

- Som alment boligselskab er det vigtigt at fokusere på beboerne. Digitalisering kan både være med til at sænke omkostningerne for beboerne og gøre hverdagen lettere for både medarbejdere og beboere. Her er jeg glad for, at min erfaring kan sættes i spil, så Boligselskabets IT-løsninger gør en forskel i hverdagen, lyder det fra Bjarne Groth Kjær.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS