Byggesjusk i forbindelse med en 10 år gammel renovering giver boligselskab en stor regning, som ikke kan sendes videre på grund af en konkurs og et dødsfald.

I Heimdalsparken i Holstebro skal 180 lejligheder renoveres som følge af byggesjusk i forbindelse med en 10 år gammel renovering. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

Entreprenøren HB Bolig, der stod for renoveringen til 60 millioner kr. i 2011, er gået konkurs, og rådgiveren på projektet er siden afgået ved døden, men Landsbyggefonden har sagt ja til at støtte budgettet.

- Når man i dag laver de her helhedsplaner gennem landsbyggefonden, laver man en forsikring, så man, hvis man ender i sådan en situation her, vil være dækket af byggeskadefonden. Men den her sag er så gammel, at den ikke er omfattet, men så er det rart, at Landsbyggefonden vil hjælpe med det, de kan, siger Anders Vestergaard, direktør i Nordvestbo, der administrerer lejlighederne.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 29. september 2021.

Efter renoveringen i 2011 trængte der fugt ind i lejlighederne, så 1.300 døre og vinduer skulle renoveres for 10 millioner kr. Senere viste det sig også, at der var lavet fejl på tagbelægningen, opbygningen af underspær, og at der manglede tagnedløb, skriver Dagbladet Holstebro.

Renoveringen løber op i 27 millioner kr., hvilket er 3 gange mere end forventet.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder