Efter en politisk proces på over 3 år er lokalplanen for et 2.320 kvm stort boligbyggeri i Skanderborg blevet endeligt vedtaget.

Den 29. marts 2017 besluttede byrådet i Skanderborg at sætte planlægningen i gang med afholdelse af en foroffentlighedsfase med udgangspunkt i et boligprojekt på et 1.950 kvm stort areal på hjørnet af Banegårdsvej og Krøyer Kielbergs Vej.

Den 30. september 2020 vedtog byrådet endeligt lokalplanen for det 2.320 kvm store boligprojekt, der efter planen opføres i 3 etager. Et par byrådsmedlemmer stemte dog imod planen - herunder Thomas Cordtz, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

- For ikke kun har processen været dårlig - faktisk så dårlig, at jeg kan forstå, at hele administrationen har ændret procedure. Vi ender også med et etagebyggeri på 3 etager med saddeltag, selvom kommunenplanen egentlig kun tillader 2,5 etage, et byggeri på 14 meter, selvom kommuneplanen har 12 som max, og en bebyggelsesprocent på 120 mod de 60, der står i kommuneplanen, sagde han på byrådsmødet.

Bag projektet står selskabet GS Invest Holding ved Gorm Schmidt.

Områdets eksisterende bebyggelser omfatter blandt andet det tidligere Skanderborg Børnehjem, der er opført i 1785 med senere om- og tilbygninger og er registeret med lav bevaringsværdi. Herudover rummer området den eksisterende boligbebyggelse, der er opført i 1931 og er registreret med middel bevaringsværdi.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter