Trods coronavirus kan påsken godt gå hen og give travlhed hos landets ejendomsmæglere, mener Nybolig. Især markedet for sommerhuse rører på sig.

Påsken er en af boligmarkedets absolutte højsæsoner, men selvom påsken i år kommer til at stå i coronas tegn, forventer et flertal af Nyboligkædens mæglerforretninger, at der vil blive travlt i uge 15.

- Boligbehovet er der jo stadigvæk, selvom vi befinder os i en sundhedskrise, og eftersom de fleste af os har været bænket derhjemme i flere uger, forventer vi, at påsken i år alligevel vil give lidt travlhed i vores forretninger, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Det er især sommerhusmæglerne, som kan få travlt.

- Vi kan mærke, at interessen for sommerhuse er steget kraftigt i år, og efter at vores muligheder for at rejse er blevet begrænsede, er ideen om at eje sit eget sommerhus vokset hos mange, siger Thomas Hovgaard.

Mange ser nemlig sommerhuset som en fornuftig investering, fordi det kan bruges til udlejning.

- Regnestykket ser fornuftigt ud med de nuværende skattefradrag, som gør, at man faktisk kan lave en udmærket forretning. For sommerhusbureauerne melder nemlig om mangel på sommerhuse til udlejning, og de giver nogle gode muligheder, siger Thomas Hovgaard.

- Ud over man selvfølgelig selv kan bruge det som alternativ til ferien sydpå, er det også godt for dansk økonomi, at vi efter denne krise bruger nogle af vores penge lokalt og støttet de erhvervsdrivende, som driver deres forretning i nærhed af sommerhusområderne.

Er man i tvivl om, man skal sætte sin bolig til salg nu, er hans budskab, at man ikke bør sætte sine planer på stand by.

- Vi ved ikke, hvor længe nedlukningen varer, og der er mange købere i markedet, som får mindre og mindre at vælge imellem, så overvejer man at vente til, Danmark lukker op igen, skal man vide, at man alt andet lige står i en gunstig situation lige nu med få boliger og mange købere, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder