Boligkøbere har færre huse at vælge imellem end for et år siden. Samtidig er priserne steget. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I dag står 35.358 parcel- og rækkehuse til salg, det er 1,3 procent færre end i august 2018. Og priserne i annoncerne er 2,5 procent højere end på samme tid sidste år.

- Er man på udkig efter et hus, er der blevet færre at vælge imellem. Og man skal som køber også indstille sig på at betale mere, på nær i København by, hvor husene annonceres til lidt lavere priser end sidste år, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør for Finans Danmark.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 26. november 2019.

På ejerlejlighedsmarkedet er billedet lidt mere blandet. I København og på Frederiksberg er der færre ejerlejligheder til salg, mens der i resten af landet er kommet flere ejerlejligheder på ejendomsmæglernes hylder. På landsplan er der det seneste år kommet flere ejerlejligheder til salg, og køberne kan nu vælge mellem 8.224 ejerlejligheder. Samtidig annonceres ejerlejlighederne til priser, der er 2,1 procent højere end for et år siden.

- Er drømmen en ejerlejlighed i København eller på Frederiksberg, så er der blevet længere mellem ”Til salg”-skiltene i gadebilledet. Ser man derimod efter en ejerlejlighed i de andre større byer i landet, så er der kommet flere valgmuligheder. Ligesom på husmarkedet er udbudspriserne på ejerlejligheder højere end for et år siden, men priserne er steget forholdsvist mindre på ejerlejligheder, siger Ane Arnth Jensen.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder