Den aarhusianske ejendomsudbyder Blue Capital køber 18 ejendomme, der er udlejet til discountkæden Rema 1000.

Discountkæden Rema 1000 og den aarhusianske ejendomsudbyder Blue Capital har lavet aftale vedrørende salg af 18 ejendomme udlejet til Rema 1000. Køber er Ejendomsfonden A/S Danske Dagligvarebutikker Balance.

Ejendomsfonden annonceres aktuelt åben for tegning af Blue Capital, hvor investeringsbeløbet er minimum 750.000 kr. og den årlige forrentning er 7,4 procent, skriver Blue Capital. Valget af netop Rema 1000-ejendomme er ifølge Martin Kibsgaard Jensen, direktør for Blue Capital, ikke tilfældigt.

- Rema 1000-ejendommenes beliggenheder vidner om fokus på kvalitet frem for kvantitet. Vi har tidligere set andre kæder være meget fokuseret på at udvide deres butiksnetværk for at øge omsætningen, og så er fokus på indtjeningen i den enkelte butik trådt i baggrunden. Sådan oplever vi ikke Rema 1000’s ekspansion. Afgørende for dem, er at den enkelte butik har en høj omsætning. Det sikrer dels en bæredygtig butik for Rema 1000 og for lokale købmand. Dels sikrer det, at forbrugeren altid får friske varer, når de handler i butikken, udtaler Martin Kibsgaard Jensen.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Kurset afholdes d. 11. november 2020.

De 18 ejendomme Blue Capital har udvalgt til ejendomsfonden er ifølge Martin Kibsgaard Jensen ingen undtagelse.

- De ejendomme vi har udvalgt, er enkeltvis kendetegnet ved at være enten den bedst – eller blandt de bedst beliggende dagligvarebutikker i byen. Herudover har vi sikret en god risikospredning, da porteføljen indeholder ejendomme lige fra centralt i København og Aarhus til mindre byer som Frederikshavn og Rønde, udtaler Martin Kibsgaard Jensen.

- Og for Rema 1000 betyder aftalen i sin helhed uændrede vilkår. De har ved vores overtagelse indgået lejekontrakter, der alle har 15 års uopsigelighed for lejer og 30 års uopsigelighed for udlejer, så juridisk set er ejerskabet flyttet, men i praksis er uændrede vilkår for den enkelte butik, uddyber han.

Ejendomsfonden A/S Danske Dagligvarebutikker Balance udbydes som en AIF (alternativ investeringsforening), registret hos Finanstilsynet, og Blue Capital skal inden tegningsperiodens udløb have rejst kapital svarende til 266 millioner kr. fra danske investorer.

- Det er det største ejendomsprojekt Blue Capital har lavet i selskabets 10-årige virke, men med et afkast på minimum 7,5 procent om året, 15 års betalingssikkerhed for lejen og ingen renterisiko formoder vi, der er en god interesse i markedet, udtaler Martin Kibsgaard Jensen.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.