En ekstraordinær nedskrivning på 85 millioner kr. i forbindelse med en uafklaret voldgiftssag førte til et underskud på 42 millioner kr. efter skat i Bladt Industries. Ledelsen er dog tilfreds med udviklingen på grund af en sund kerneforretning, den største ordrebeholdning nogensinde samt fravær af arbejdsulykker.

En række gennemførte projekter, flere medarbejdere, en historisk stærk ordrebog, nul arbejdsulykker og en styrket konkurrenceevne har gjort 2019 til et godt år for Bladt Industries. Og selvom resultatet efter skat endte på minus 42 millioner kr., var det alene en regnskabsteknisk nedskrivning på et enkelt projekt, der kom i vejen for en positiv bundlinje, lyder det fra virksomheden.

- Ser man bort fra nedskrivningen, er vi tilfredse med resultaterne i Bladts kerneforretning. Vi er en sund og kundeorienteret virksomhed, som udvikler sig i den rigtige retning, siger administrerende direktør Klaus Steen Mortensen.

Som en konsekvens af den formindskede bogførte egenkapital forårsaget af nedskrivningen, valgte Bladts ejere i 2019 at investere og indskyde 150 millioner kr. i yderligere egenkapital for at polstre virksomheden og understøtte de fortsatte vækstplaner.

- Vi er meget tilfredse med, at vores ejere i 2019 viste os så stor tillid, at de har øget deres investeringer i Bladt. Det styrker vores soliditet og viser, at vores ejere tror fuldt og fast på virksomheden. Og så sikrer det, at vi kan fortsætte udviklingen af Bladt i et offshore vind marked med forventede årlige vækstrater på over 20 procent så langt øjet rækker, siger Klaus Steen Mortensen.

Flere og større projekter i kombination med leverancer af stål og komponenter betød også, at Bladt øgede omsætningen med 49 procent i 2019. Samtidig kom der yderligere 220 kollegaer til i 2019, så virksomheden ved udgangen af 2019 beskæftigede 495 fastansatte fuldtidsmedarbejdere.

Kattegatforbindelsen til 136 milliarder JYLLAND. Konferencen afholdes den 28. januar 2021.

Og det har været – og er – nødvendigt at ruste sig til fremtiden. Ifølge analysebureauet Wood Mackenzie vil efterspørgslen efter fundamenter til offshore vindindustrien fordobles hver 4. til 5. år de næste mange år – en vækst, der forventes at sprede sig fra Europa til hele verden. Væksten i 2019 afspejler og understøtter da også Bladts egne forventninger om tocifrede årlige vækstrater på stort set alle markeder.

På det asiatiske marked har Bladt Industries i Taiwan gennemført forberedende arbejder sammen med en lokal Joint Venture-partner, og på det amerikanske marked tegnede Bladt i 2019 kontrakt på 2 substations, der skal produceres i Danmark og sejles til USA.

- At vi kan producere herhjemme og derefter sejle færdige komponenter til USA viser, at vi er konkurrencedygtige og står stærkt i forhold til det voksende marked, siger Klaus Steen Mortensen, der har stået i spidsen for Bladt Industries i 3 år.

Klaus Steen Mortensen har dog imidlertid af helbredsrelaterede årsager valgt at skifte direktørposten ud med en bestyrelsespost i virksomheden. Hans afløser som administrerende direktør bliver tidligere off-shore chef i Vestas, Anders Søe-Jensen.

- Vi har under Klaus ledelse arbejdet på at udvikle og fremtidssikre Bladt Industries, så vi kan sikre vores andel af et meget positivt fremtidigt marked. Jeg ser nu frem til at fortsætte dette arbejde med Anders Søe-Jensen som ny administrerende direktør og med Klaus i bestyrelsen, siger bestyrelsesformand Bjarne Moltke Hansen.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS