Slagelse Kommune opfører ny daginstitution på Jonslunden. Bjerg Arkitektur, EKJ Rådgivende Ingeniører og Vega Landskab har vundet opgaven.

Slagelse Kommune ønsker at opføre en ny aldersintegreret daginstitution for 120 børn med et bruttoetageareal på 1.080 kvm på en 5.490 kvm stor byggegrund ved Jonsvangen i Slagelse. Det nye børnehus i Slagelse, skal have en fleksibel indretning, der kan tilgodese variationer i børnegruppens sammensætning, oplyser Bjerg Arkitektur i en pressemeddelelse.

Med fokus på bæredygtige tiltag i form af totaløkonomi, energi, materialer og levetid, skal et rådgiverhold bestående af Bjerg Arkitektur, EKJ Rådgivende Ingeniører og Vega Landskab levere rådgivning.

Med naturen som omdrejningspunkt for udeliv og science skal børnehuset i sit arkitektoniske design skabe rammerne for børnene i deres læren om naturen og bæredygtighed.

– Rådgiverteamet ser frem til samarbejdet med Slagelse Kommune. Med afsæt i det pædagogiske grundlag, vil vi designe Jonslundens nye børnehus, således der dannes trygge rammer for børnene i et idrætsdagtilbud med fokus på kroppens betydning, leg, bæredygtighed og fællesskaber, udtaler agsarkitekt og partner, Bjerg Arkitektur, Maria Bjerg Nørkjær.

Slagelse Kommunes visioner for daginstitutionen Jonslunden er, at den skal rumme og understøtte vigtige læringsperspektiver. Dette muliggøres ved at åbne op for en stor spændvidde i lege og aktiviteter afpasset børnenes udviklingstrin samt giver mulighed for nærvær børn og voksne imellem.

- Vi har stort fokus på det gode børneliv i kommunen, og derfor vil vi i samarbejde med BJERG skabe gode rammer, hvor der er plads til bevægelse, leg og læring i omgivelser, hvor børnene er tæt på naturen. Jonslunden bliver et rigtig godt sted for børnene, og jeg glæder mig til det åbner, siger Lis Tribler (S), byrådsmedlem i Børne- og Ungeudvalget.

Daginstitutionen i Slagelse forventes at stå færdig i maj 2021.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens