BIG tilbage til rødderne: Arkitekt firmaet BIG har netop færdiggjort en multihal på 1.100 kvm på arkitektfirmaets stifters gamle gymnasium Gl. Hellerup Gymnasium. Undervejs har firmaet vundet endnu en opgave på skolen og skal nu tegne yderligere 1.400 kvm til gymnasiet.

BIG har sammen med CG Jensen, EKJ og Grontmij færdiggjort en ny multihal for stifteren af BIG, Bjarke Ingels tidligere gymnasium Gammel Hellerup Gymnasium nord for København. Multihallen har omdannet skolegården til det nye sociale mødested kombineret med idrætsfaciliteter.

BIG har tegnet et stort multifunktionelt rum, som kan bruges til idræt, translokation og sociale arrangementer. Den nye hal består af et nedgravet 1.100 kvm stort rum, placeret 5 m under jorden midt i skolegården, og designet sikrer et godt indeklima, en lav miljøpåvirkning og en høj arkitektonisk kvalitet. Taget skaber en ny bakket skolegård, som danner et uformelt mødested, hvor der kan afholdes forskellige aktiviteter fra gruppearbejde til større sammenkomster.

Trædækket på multihallens tag er beklædt med ubehandlet egetræ, og de hvide emaljerede stålbænke er designet af BIG.  Om aftenen er bænkene den eneste lyskilde, og BIG har designet små LED lys som fra undersiden af sæderne oplyser hele skolegården. Kanten af taget er designet som én lang bænk, hvor tremmeværket sikrer gennemtrængning af dagslys til hallen. Hallen opvarmes med solvarme fra solvarmeanlæg, der er placeret strategisk på de omkringliggende bygningers tage.

- I stedet for at placere hallen uden for skolen, og dermed sprede det sociale liv mere, har vi skabt et nyt centralt sted og samlingspunkt for skolens eksisterende faciliteter. Taget danner et muldvarpeskud, som fungerer som et kæmpe uformelt møbel, som understøtter det sociale gymnasiemiljø. Det blødt buede tag tager form efter den matematiske ligning for en bolds banekurve - Form følger Formel. Faktisk var det min gamle matematiklærer som stillede os opgaven om hallen, fortæller stifteren af BIG, Bjarke Ingels om opgaven på sit daværende gymnasium.

Under byggeriet af multihallen vandt BIG opgaven af den næste fase, som indebærer designet af en ny bygning på grunden overfor multihallen. Fase 2 skal forbinde skolegården og multihallen med idrætsbanerne og parkeringspladsen på den vestlige side af gymnasiet. Den nye bygning indeholder 1.400 kvm bruttoetageareal fordelt på 2 etager med undervisningsfaciliteter og klasselokaler til kreative og kulturelle aktiviteter, som billedkunst, musik, drama og studievejledning.

Den næste fase færdiggøres i sommeren 2014.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS