En togstation ved lufthavnen kan resultere i op til 2,5 millioner togrejsende om året i 2040 til Billund.

Billund Lufthavn skal kobles op på det nationale jernbanenet. Det sker bedst med den allerede politisk besluttede forbindelse til Jelling/Gadbjerg, der hermed giver mulighed for direkte forbindelser fra både Aarhus, Skanderborg, Horsens, Vejle og Odense til Billund, lyder det fra lufthavnen, der får opbakning fra byens største turistattraktion.

- En jernbane til Billund vil være en gevinst for både lufthavnen og byens attraktioner, udtaler Christian Woller, der er administrerende direktør i Legoland.

I dag er bussen det eneste alternativ til at tage bilen fra Aarhus til Billund Lufthavn. Hvis man ikke har adgang til bil, hvilket over 50 procent af husstandene i Aarhus ikke har, skal man bruge tæt på 1,5 time i bus.

Strækningen mellem Billund-Jelling/Gadbjerg er allerede politisk besluttet med et passagergrundlag på omkring 1,6 millioner passagerer årligt, og den giver yderligere mulighed for at koble hele Vestdanmark op med Billund Lufthavn.

Niras vurderer, at en terminalnær togstation ved lufthavnen kan resultere i op til 2,5 millioner togrejsende om året i 2040 til Billund, hvis strækningen bliver forlænget til Horsens for at servicere hele det østjyske vækstbånd.

For Billund Lufthavn blev 2020 skudt i gang med en fremgang i passagertallet i både januar og februar. Fremgangen blev efterfulgt af præsentationen af lufthavnens vækststrategi frem mod 2040, som Billund Lufthavn nåede at præsentere 9. marts 2020: Udvikling af Airport City, Aerotropolis, 7 millioner passagerer og 160.000 tons luftfragt.

Året skiftede spor og fortsatte i fuldstændig modsatte retning og blev det hårdeste år for lufthavnen nogensinde på grund af coronapandemien. Vækstplanen er dog ikke lagt på hylden, men visionen om 7 millioner passagerer bliver nok lidt forskudt.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS