En længe ventet lokalplan for Den Hvide By i Køge er nu vedtaget. Den giver mulighed for bilforhandlere kan udvide til 4.000 kvm, mens andre butikker med pladskrævende varer må være op til 2.000 kvm.

På et byrådsmøde den 22. september 2020 blev en ny lokalplan for en del af Den Hvide By vedtaget. Det betyder, at der nu bliver mulighed for at etablere butikker, som sælger særligt pladskrævende varer.

- Det er jo et eksempel på en lokalplan, der har været ønsket længe for at vi kunne tilpasse os det forretninsbehovet i dette område, sagde borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S) på byrådsmødet, hvor lokalplanen blev endeligt vedtaget.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 25. februar 2021.

Lokalplanen blev sendt i offentlig høring i 8 uger i foråret 2020. I perioden kom der én indsigelse fra bilfirmaet Max Due, som ønskede mulighed for at øge butiksstørrelsen fra 2.000 kvm til 4.000 kvm.

Ved den endelige vedtagelse af lokalplanen besluttede byrådet derfor at øge butikstørrelsen for bilbutikker fra 2.000 kvm til 4.000 kvm. Øvrige butikker, der forhandler særligt pladskrævende varer, må højst have en størrelse på 2.000 kvm.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS