Med et prisskilt på 27 milliarder kr. knuser 2 World Trade Center al modstand på en top 10 over verdens dyreste kontorbygninger, selvom et enkelt tårn i nabolaget ligger i samme prisleje. Kvm-prisen på det dansk-designede tårn bliver 50 procent højere end på Danmarks dyreste bygning.

Den 10.000 kvm store Den Blå Planet på Amager er Danmarks dyreste bygning med en pris på 700 millioner svarende til 70.000 kr. per kvm. Skal man tro New York Post, kommer 2 World Trade Center til at overgå den pris med en kvm-pris på 104.000 kr.

Med prislappen på 27 milliarder kr. overgår kontortånet, som Bjarke Ingels Group (BIG) har sat stregerne til, også 1 World Trade Center, som med en pris på 25 milliarder kr. ellers endte med at koste dobbelt så meget, som man oprindeligt havde forventet.

Dermed bliver 2 World Trade Center verdens dyreste, enkeltstående kontortårn med et budget, som også giver baghjul til store, danske anlægsprojekter som Øresundsbroen og Metro Cityringen.

NB! Kontorhoteller - et nyt vækstområde. Konferencen afholdes d. 3. november 2015.

I USA er der stor opmærksomhed omkring byggeriet og designet, som har fået mange rosende ord med vejen, mens der også har været kritiske røster. På bundlinjen kan Bjarke Ingels dog konstatere, at han bliver et stadigt varmere navn blandt de store amerikanske projektudviklere. På konferencen "Cities for Tomorrow, som blev afholdt af New York Times den 20.-21. juli 2015, forsøgte han at forklare sin popularitet. Her gav han udtryk for, at han som arkitekt ser det som sin fornemmeste opgave at forene det funktionelle med det spektakulære.

- Lige fra begyndelsen har vi været optaget af idéen om, at 99 procent af byggebranchen udgøres af pålidelige og rationelle, analytiske rådgivere, som projekerer bygninger, der er funktionelle men måske også lidt forudsigelige og kedelige. Og så har du en vild avantgarde, som udfører de spektakulære, fantastiske kunstværker. De er dog ofte også lidt upraktiske og måske overdrevent dyre. Vi forsøger at positionere os selv i det meget, meget lille rum, hvor de 2 overlapper hinanden, lød det således fra Bjarke Ingels.

NB! Investeringer i kontorer for 170 milliarder. Konferencen afholdes d. 9. december 2015.

Designet af 2 World Trade Center er inspireret af de rektangulære etagebygninger, der dominerer Tribecaområdet i New York. Tårnet tager sig ud som 7 blokke, der er stablet oven på hinanden, og afløser et oprindeligt udspil fra Foster + Partners.

Det 88 etager og 408 meter høje kontortårn er endnu ikke fuldt finansieret. Larry Silverstein mangler således endnu at finde 3,5 milliarder kr. New York Post mener at vide, at en stor pensionskasse sandsynligvis vil tilvejebringe den sidste del af finansieringen af tårnet, hvor Rupert Murdochs 21st Century Fox kommer til at optage 149.000 ud af tårnets i alt 260.000 kvm. Lejekontrakten ventes underskrevet i slutningen af 2015, hvorefter byggeriet kan sættes i gang i 2016, så kontortårnet står klar i 2020.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning