Industriens Pension og energiselskabet Better Energy er klar med endnu en stor fælles milliardinvestering i forventet 15 store solcelleparker, der skal sikre tilførsel af ny grøn energi i Danmark, Polen og Sverige. De 2 parter ejer i forvejen sammen 21 solcelleparker.

Better Energy og Industriens Pension udvider deres partnerskab og planlægger nye solcelleinvesteringer i Danmark, Sverige og Polen for et samlet anlægsbeløb på 6m milliarder kr.

Med udvidelsen er forventningen, at der etableres omkring 15 nye solcelleparker inden udgangen af 2024, der skal levere grøn strøm til forbrugere og virksomheder i Nordeuropa.

- Med den nye fælles investering bliver der sat yderligere fart på udbygningen af vedvarende energi i Danmark, Polen og Sverige. De nye parker bliver endnu et skridt på vejen til at sikre en mere uafhængig energiforsyning, og de har en rigtig god klimaeffekt pr. investeret krone. Samtidig forventer vi, at solcelleparkerne vil give fornuftige, langsigtede afkast, så det er en investering, som vi er begejstrede for af flere årsager, siger Peter Lindegaard, investeringsdirektør i Industriens Pension.

I forvejen har Industriens Pension og Better Energy allerede investeret i 21 solcelleparker til en anlægssum på knap 5 milliarder kr. Det betyder, at den samlede anlægssum for solcelleparker som parterne har investeret i, kommer op på i alt 11 milliarder kr., når de yderligere forventet 15 parker er opført. Heraf kommer en del som egenkapital fra parterne, mens en del er langsigtet anlægsfinansiering.

Parkeringsløsninger. Konferencen afholdes den 25. maj 2023.

Det i forvejen eksisterende partnerskab mellem Industriens Pension og Better Energy udgør i dag den største uafhængige producent af solenergi i Nordeuropa, ligesom dette partnerskab står bag de største solcelleinvesteringer i Danmark.

Som en del af den nye aftale afsættes et 3-cifret millionbeløb til investeringer i lagring af strøm.

De kommende 15 solcelleparker forventes fordelt på nye parker i Danmark, Polen og Sverige. I alt vil solcelleparkerne få en kapacitet på over 1 GW. I alt forventes de 2 partnerskaber mellem Industriens Pension og Better Energy således at eje 36 solcelleparker med en årlig kapacitet på 2 GW.

Industriens Pension og Better Energy kommer til hver især at eje 50 procent af de færdigbyggede solcelleparker, mens Better Energy står for udvikling, opførsel og drift af parkerne samt salget af energi fra parkerne.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS