ATP fik et investeringsafkast på 7,8 milliarder kr. i 1. kvartal 2017. Ejendomme bidrog med 410 millioner kr., mens infrastruktur bidrog med 105 millioner kr.

Det største positive afkast kom fra børsnoterede danske aktier med et bidrag på 2,3 milliarder kr., men også ejendomme og infrastrukturinvesteringer bidrog positive afkast.

- Vores medlemmer kan glæde sig over et rigtigt stærkt afkast i årets første 3 måneder, der er det højeste kvartalsafkast i de sidste 5 år, hvilket jeg er godt tilfreds med. Men vi skal ikke måles på kortsigtede afkast. Vi er til for at skabe langsigtet værdi for vores medlemmer, hvilket vi har været dygtige til historisk. Når jeg kigger fremad, er der dog udsigt til stor usikkerhed – økonomisk og politisk – såvel i Europa som USA, og det bliver en udfordring at skabe tilsvarende høje afkast i kommende kvartaler og år. Vi fortsætter dog med at tage risiko for at skabe afkast, men gør dette via en meget disciplineret tilgang til portefølje-konstruktion og risikostyring, så vi på den lange bane kan skabe tilfredsstillende resultater på trods af det lave og usikre afkastmiljø, siger Christian Hyldahl, direktør i ATP.

NB! Grønttorvet og Valby - byudvikling for 30 milliarder. Afholdes d. 25. oktober 2017.

Pensionskassens resultatet for årets 1. kvartal blev samlet på 6,5 milliarder kr. Bonuspotentialet - ATP’s reserver - var ved udgangen af 1. kvartal 2017 på 106,9 milliarder kr. ATP’s formue udgjorde 753,2 milliarder kr.

ATP Ejendomme offentliggjorde i februar 2017 et årsresultat for 2016 på 2,1 milliarder kr. Værdien af pensionskassens ejendomsportefølje lyder på 34,4 milliarder kr., og udlejningsarealet udgør 1,1 millioner kvm. Udlejningsprocenten på de direkte ejede ejendomme steg i 2016 steget med 0,8 procent til 94,1 procent fra 93,3 procent i 2015.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS