ATP Ejendomme har solgt kontorejendommen North Galaxy i Bruxelles til det koreanske investeringsselskab KB Securities. Med sine 122.000 kvm fordelt på 107 meter i højden var ejendommen den største i ATP Ejendommes portefølje.

Med en pris på over 4,5 milliarder kr. er salget af kontorejendommen North Galaxy i Bruxelles til det koreanske investeringsselskab KB Securities det største enkeltstående ejendomssalg i ATP’s historie.

North Galaxy er tegnet af det belgiske arkitektbureau Art & Build og stod klar til brug i 2004. Hidtil har ejendommen huset flere grene af den belgiske regering – blandt andet det belgiske finansministerium. ATP Ejendomme købte ejendommen i 2014.

KB Securities har i forbindelse med transaktionen modtaget rådgivning fra Knight Frank Investment Management.

- North Galaxy i Bruxelles er en fantastisk ejendom, som giver det belgiske finansministerium rigtig gode rammer. Efter 8 års ejerskab og med hjælp fra vores partnere giver vi nu stafetten videre og realiserer et tilfredsstillende afkast til ATP’s 5,4 millioner medlemmer, siger investeringsdirektør i ATP Ejendomme, André Scharf.

Milliardbyggeri i Helsingør, Nivå og Whiskybæltet. Konferencen afholdes den 10. november 2022.

- Salget giver os samtidig mulighed for at manøvrere vores portefølje i retning af det danske marked, hvor vi med et mere direkte og aktivt ejerskab kan komme tæt på vores kunder, uddyber han.

Ejendommen North Galaxy er opført i 2004 og består af 2 kontortårne på 28 etager samt et mindre tårn på 6 etager. Ud af det samlede areal på 122.000 kvm udgør kontorarealet 105.000 kvm og resten fungerer som servicearealer. I alt 38 elevatorer betjener de op til 4.000 medarbejdere i bygningerne.

Ejendommen ligger i District Nord i Bruxelles tæt på lufthavnen og overfor en af Bruxelles 3 store banegårde, Gare du Nord. North Galaxy huser det belgiske finansministerium og er en central kontorbygning i District Nord – et område i Bruxelles i stor udvikling.

KB Securities er en af Sydkoreas største investeringsbanker. KB Securities har hovedkontor i Seoul, Sydkorea og har 28 milliarder kr. i kapital, 700 milliarder kr. i investoraktiver og tæller 3,8 millioner investorer.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS