Sidste år den 1. maj 2013 blev FN Byen og byggeretten til de 2 tårne på Marmormolen og Langeliniespidsen overtaget af konsortiet Harbour, bestående af ATP Ejendomme, PensionDanmark der hver især ejer 45,75 % og By & Havn, der ejer de resterende 8,5 %.

Harbour, konsortiet bestående af PensionDanmark, ATP og By & Havn, købte FN Byen og de 2 byggeretter tilbage i december 2011 for 2,1 milliarder kr., som årets største ejendomshandel. FN Byen har 45.000 etagemeter, mens de 2 kontortårne vil rumme i alt 58.000 kvm.

Overtagelsen i 2011 markerede en handel af international standard og understreger Harbours potentiale som storinvestor.

- FN Byen er et enestående bæredygtigt byggeri af høj arkitektonisk og byggeteknisk standard, der vil være en perfekt arbejdsplads for flere tusinde FN-ansatte og hvert år modtage gæster fra hele verden. Det vil sætte skub i udviklingen af Københavns nye internationale bydel. Samtidig er det en god investering, der vil give et godt, stabilt afkast til vores medlemmers pensioner i en lang årrække, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

For Harbour er investeringen interessant af flere årsager; FN Byen er udlejet på gode lange lejekontrakter til FN og de kommende kontortårnes unikke placering på spidserne af Marmormolen og Langeliniespidsen i København får stor signalværdi i havnemiljøet. Derudover har både det eksisterende FN-byggeri og det kommende kontortårn-byggeri et tydeligt bæredygtigt fokus.

- For os er det vigtigt, at byggerierne på Marmormolen opføres i en kvalitet, der modsvarer den enestående beliggenhed ved kajkanten i Nordhavnen. I samarbejde med PensionDanmark og ATP kan vi løfte opgaven og sikre en økonomisk bæredygtig udvikling af området - både til glæde for københavnerne og pensionskunderne, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

- Investeringen i FN Byen er i god overensstemmelse med vores ambitiøse strategi for investeringer i fast ejendom. Vi glæder os desuden til at deltage i udviklingen af nye kontorbyggerier på Langelinie og Marmormolen, som udgør nogle af de bedste beliggenheder i København, siger direktør Michael Nielsen, ATP Ejendomme.

FN Byens miljømæssige profil er klar, hvilket i 2012 resulterede i den første anerkendelse i form af den europæiske pris: GreenBuilding Award. Byggeriet er meget energieffektivt, og det færdige hus vil bruge under 50 kilowatttimer per kvm om året år. Der vil blandt andet være et stort solcellesystem på taget, og afkøling vil ske med havvand.

FN-organisationerne er allerede begyndt at flytte ind i første etape af den markante stjerneformede bygning, tegnet af 3XN.

Forarbejdet til de 2 kontortårne er i proces, men selve byggeriet vil først sættes i gang, når der er tilstrækkeligt lejergrundlag.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: NORDHAVNEN - Danmarks største byggeprojekt. Konferencen afholdes d. 22. maj 2014 i forbindelse med Copenhagen Property Summit den 21.-22. maj, hvor 1000 ejendomsaktører fra Danmark og norden mødes til årets største branchemesse COPSUM2014.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Ejendomsfinansiering - holdbare løsningsmodeller 2015-2025. Konferencen afholdes den 21. maj 2014 i forbindelse med Copenhagen Property Summit den 21.-22. maj, hvor 1000 ejendomsaktører fra Danmark og norden mødes til årets største branchemesse COPSUM2014.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter