ATP Ejendomme har i joint venture med den internationale investor AXA IM erhvervet et hotelprojekt, der nu er under opførelse i Amsterdam. De 2 ejere investerer hver 50 procent.

Det kommende firestjernede hotel med navnet ”nhow Amsterdam RAI Hotel” er tegnet af det kendte hollandske arkitektfirma OMA (grundlagt af Rem Kolhaas) og vil indeholde 650 værelser, konferencefaciliteter, wellnesscenter, skybar og restaurant, TV-studie og parkeringskælder.

Byggeriet startede i september 2016 og forventes færdigt i anden halvdel af 2019. Hotellet bliver det største i Benelux -regionen og hoteloperatøren er Nhow, en del af en af Europas største hotelkæder NH Hotel Group.

- Vi er tilfredse med investeringen, som passer meget fint i vores strategi med at udbygge vores eksponering med attraktive hoteller på førsteklasses beliggenheder. Det er en langsigtet og indekseret lejekontrakt med en professional operatør, hvilket gør investeringen økonomisk bæredygtig og vil levere et stabilt afkast i mange år fremover til gavn for ATP’s medlemmer, siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme.

"nhow Amsterdam RAI Hotel” bliver et attraktivt sted for både forretningsrejsende og turister. Beliggenheden er helt i top midt i Amsterdams forretningsområde, hvor man også finder World Trade Centre og nabo til det store konference- og udstillingsområde RAI Expo Centre. Infrastrukturen omkring hotellet er upåklagelig med blot ni minutter i tog fra Amsterdam Schiphol Airport og 15 minutter syd for centrum. Hertil kommer åbningen af en ny metrolinje i 2018 til området. Udvidelsen af samarbejdet til også at omfatte hotelprojektet i Amsterdam bygger blandt andet på "AXA IM – Real Assets" store erfaring med denne type ejendomsaktiver.

- Denne investering understreger AXA IM - Real Assets’ store erfaring med markante udviklingsprojekter, der spænder over mange forskellige segmenter og samtidig leverer et attraktivt afkast på vegne af vores kunder, siger Nathalie Charles, Regional Head of Asset Management & Transactions, Sydeuropa, AXA IM - Real Assets.

ATP Ejendommes samarbejde med "AXA IM - Real Assets", tog sin begyndelse in 2014 med købet af kontorkomplekset North Galaxy i Bruxelles – en investering på 3,5 milliarder kr. som allerede har bidraget med et godt afkast til ATP’s medlemmer. I januar 2016 blev en investering på 1,8 milliarder kr. i 2 London -hoteller en realitet. ATP bidrog her med halvdelen af summen.

Med investeringen i Amsterdam fortsætter ATP Ejendomme eksekvering af strategien om direkte køb af større udenlandske ejendomme med en lav risikoprofil. Porteføljen af disse ejendomme udgør nu 6,6 milliarder kr. Værdien af ATP Ejendommes samlede portefølje er på 36 milliarder kr. efter hotelinvesteringen i Amsterdam.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne