Den tidligere tekniske skole i Odense skal omdannes til lejligheder. De fleste boliger bliver indrettet i de oprindelige bygninger, hvoraf den ældste er fra 1899, mens en bygning fra 1968 nyopføres til fremtidens beboere. Dermed kommer der igen liv i de store herskabelige bygninger, lige ved Munke Mose i det centrale Odense.

I foråret kom der stor national fokus på området omkring den tidligere tekniske skole i Odense, da en skulptur af kunstneren Ingvar Cronhammar ved en fejl blev sendt til skrot. Den megen virak har nu lagt sig og skulpturen bliver genopført uden for Odense. Nu er det så blevet bestemt, hvad der skal være i de gamle bygninger, der har udgjort rammerne om tusindvis af unge menneskers uddannelse gennem mere end 100 år. Området blev købt af Tasfo Selskaberne i slutningen af 2016, og om kort tid går omdannelsen af bygningerne til attraktive bylejligheder i gang.

Den ældste af bygningerne er tegnet af Odense-arkitekten Niels Jacobsen i 1899, og de kvaliteter der blev grundlagt dengang, skal videreføres og ligge til grund for en nænsom modernisering af ejendommen. Arkitema Architects er arkitekter på projektet og her ser associeret partner Mette Julie Skibsholt frem til opgaven, der kommer til at give et smukt og gennemført resultat.

NB! Odense investerer 52 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. november 2017.

- Vi glæder os rigtig meget til at omdanne disse flotte gamle bygninger. Det er altid noget særligt at arbejde med så markante bygninger. Vi skal både bevare alle de fremragende arkitektoniske kvaliteter som Niels Jacobsen i sin tid gav huset, samtidig med, at vi tillægger nye detaljer og kvaliteter. Jeg er sikker på, at projektet kommer til at huse nogle af de mest attraktive boliger i Odense, hvor historisk arkitektur danner rammen om nogle helt specielle lejligheder. Samtidig ligger de rigtig centralt, men uforstyrret, og lige ud til den smukke natur i Munke Mose, siger hun.

Bebyggelsen består af flere bygninger placeret i en trekant, hvor en bygning langs Munke Mose-parken er en tilbygning fra 1968, der ikke har samme arkitektoniske og kvalitetsmæssige værdi som resten af ejendommen. Derfor er det blevet besluttet at denne del af ejendommen skal nyopføres, så den passer bedre til det resterende byggeri, samtidig med, at flere lysindfald til de nye lejlighederne sikrer lyse og imødekommende rum.

Denne bygning kommer til at indeholde fem etager i herskabelig stil med stor rumhøjde og dertilhørende imponerende vinduespartier, og samtidig bliver facaden en nyfortolkning af Niels Jacobsens facader. Dermed bliver der ikke tale om en gengivelse af resten af bygningen, men de arkitektoniske kvaliteter bliver bibeholdt.

NB! Odense - de store projekter 2018. Konferencen afholdes d. 21. marts 2017.

- Vi ønsker at videreføre de kvalitetsmaterialer og stærke proportioner som de ædle gamle bygninger besidder. Vi kommer til at bygge i forlængelse af de eksisterende bygninger, og det er målet, at opførelsen af nyt og restaurering af gammelt sker i en harmonisk helhed, fortæller Mette Julie Skibsholt.

I midten af karré-trekanten bliver der nedgravet en parkeringskælder til beboerne, og oven på den etableres et frodigt gårdmiljøet, hvortil de kommende lejligheders altaner vil henvende sig.

Arkitema Architects tegner lige nu også flere bygninger i Odense, blandt andet det kommende Hotel Odeon og 2 karreer på det centrale Thomas B. Thriges Gade.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter