Arkitektgruppen og NREP har købt ejendommen Green Square og planlægger næsten 29.000 kvm nye boliger på grunden på Strandlodsvej nær Amager Strand. I alt har partnerskabet 1.000 nye boliger for 3,4 milliarder kr. på tegnebrættet i hovedstaden.

Den kendte ejendom på Strandlodsvej, Green Square, har indtil nu været brugt til antikvitetsforretning. På denne beliggenhed i et meget efterspurgt og efterhånden fuldt udviklet kvarter tæt ved Amager Strand, planlægger Arkitektgruppen og NREP at opføre i alt godt 29.000 kvm bolig samt en mindre erhvervsandel.

Sadolin & Albæk repræsenterede sælgerne i transaktionen og formidlede salget.

- Vi så en stor interesse fra både danske og internationale investorer og ejendomsudviklere for denne meget attraktive projektmulighed. Transaktionen er helt sikkert et udtryk for, at der fortsat er en stor interesse for at udvikle familieboliger til københavnerne, udtaler Peter Winther, partner og administrerende direktør i Sadolin & Albæk.

Partnerskabet mellem NREP og Arkitektgruppen satser massivt på boligbyggeri i København i de kommende år. Sammen skal de bygge 1.000 boliger fordelt på 104.000 kvm for 3,4 milliarder kr. De fleste af boligerne bygges i Ørestad på Amager, ligesom der skal bygges på Sluseholmen, på Teglholmen samt altså i Amager Strandpark.

- Udvidelsen af samarbejdet er med til at cementere vores strategiske fokus på udvikling af attraktive boligprojekter i København, som vi fortsat ser et stort behov for, siger Rune Højby Kock, partner i NREP.

Arkitektgruppen har derudover projekter i Farum, Køge og Odense. I 2017 startes flere projekter op, blandt andet på havnen i Horsens. Netop Østjylland med Aarhus og Trekantsområdet er også interessant for Arkitektgruppen, som siden krisen ellers primært har fokuseret på hovedstadsområdet.

Arkitektgruppen øgede i 2016 omsætningen til 623 millioner kr., hvilket er 10 procent mere end i 2015, hvor omsætningen lød på 567 millioner kr. Samtidig var det et foreløbigt højdepunkt i en årrække med vækst, hvor man i løbet af 5 år næsten har fordoblet omsætningen, der i 2012 var på 315 millioner kr.

Mens overskudsgraden i 2015 lød på 8,9 procent, er den i 2016 steget til 9,4 procent, hvilket er 3,4 procent højere end koncernens eget minimumskrav på 6 procent. Resultatet før skat er i 2016 på 58,4 millioner kr. mod 50,2 millioner kr. året før.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter