Arkitektgruppen med hovedsæde i Odense leverer et solidt regnskab for 2016 med vækst i omsætning og overskudsgrad. Det er især Arkitektgruppens engagement i hovedstadsområdet, som fylder godt i ordrebogen i et år, der også markerer, at det er 30 år siden, at selskabet blev stiftet. Arkitektgruppen forventer at fortsætte væksten i 2017 blandt andet via fokus på bæredygtigt byggeri samt ved at øge aktiviteterne på Fyn og i Jylland.

Arkitektgruppen øger i 2016 omsætningen til 623 millioner kr., hvilket er 10 procent mere end i 2015, hvor omsætningen lød på 567 millioner kr. Samtidig er det et foreløbigt højdepunkt i en årrække med vækst, hvor man i løbet af 5 år næsten har fordoblet omsætningen, der i 2012 var på 315 millioner kr.

Mens overskudsgraden i 2015 lød på 8,9 procent, er den i 2016 steget til 9,4 procent, hvilket er 3,4 procent højere end koncernens eget minimumskrav på 6 procent. Resultatet før skat er i 2016 på 58,4 millioner kr. mod 50,2 millioner kr. året før.

- Vi er tilfredse med præstationen i 2016, der er resultatet af dels en stor indsats for at opbygge en stærk pipeline af projekter, og dels at vi via dygtige og engagerede medarbejdere formår at levere i alle led af byggeprocessen, siger Robin Feddern, administrerende direktør i Arkitektgruppen, der særligt er tilfreds med at resultatfremgangen sker i et år, hvor der er investeret betydelige resurser i etablering af flere joint ventures med eksterne partnere.

NB! Odense: Håndtering af miljøforhold ved køb, salg og leje af ejendomme. Seminaret afholdes d. 25. oktober 2017.

Indtjeningen på disse forventes at medvirke til en øget indtjening i virksomheden på sigt. Arkitektgruppens aktuelle projekter udgør således samlet mere end 2.000 boliger.

Byggerier i Ørestad og på Amager Strandpark, Sluseholmen samt Teglholmen er blandt aktiviteterne i København. Hertil kommer projekter i Farum, Køge og Odense. I 2017 startes flere projekter op, blandt andet på havnen i Horsens. Netop Østjylland med Aarhus og Trekantsområdet er interessant for Arkitektgruppen.

- Siden krisen har vi primært fokuseret på Hovedstadsområdet, men vi håber at kunne starte projekter op i flere nye dele af landet allerede i 2017. Samtidig vil vi også gerne øge antallet af projekter med bæredygtigt byggeri. Det er et område, som er i rivende udvikling, og hvor vi allerede besidder en stor erfaring, siger Robin Feddern. 

Et eksempel på bæredygtige byggerier er Ressourcerækkerne og Upcycles Studios i Ørestad Syd, der består af både lejligheder, erhverv og rækkehuse i 3 plan med egen garage og tagterrasse. Byggeriet opføres som bæredygtigt byggeri med lavt energiforbrug og høj anvendelse af genbrugs- og upcyclede materialer.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS