Byggeriet omfatter 5 boligkarreer med 43.000 kvm boliger og 2.000 kvm butikker og caféer. Der opføres i alt 17.000 kvm kælder, der skal rumme 450 parkeringspladser. Det nye byggeri skal have bæredygtighedscertificeringen DGNB i kategorien Guld.

Mangor & Nagel Arkitekter og Tegnestuen Vandkunsten skal tegne 5 karréer med 500 bæredygtige boliger i Søndre Havn, Køge. Projektet kommer til at udgøre et helt nyt kvarter med moderne boformer, oplyser PensionDanmark, der står for projektet til 1,5 milliarder kr., i en pressemeddelelse.

Mangor & Nagel Arkitekters opgave omfatter 3 sydligt orienterede karréer med 300 leje- og ejerboliger i første række til strandengen. For at fremme diversiteten tilknyttes endvidere Tegnestuen Lokal. I stueetager etableres udadvendte boligfællesskabsfunktioner samt 1.000 kvm detail og erhverv. Mangor & Nagel Arkitekter skal også stå for den 10.000 kvm store kælder samt landskabsopgaven med udformningen af gårdrum og grønne kiler, mens SLA Arkitekter varetager engkantzone og bygader.

Tegnestuen Vandkunsten har fået tildelt den nordlige del af det nye kvarter bestående af 2 tilstødende byggefelter med i alt 200 leje- og ejerboliger direkte ud til Køge Havn. Ligesom for den sydlige etape står Vandkunsten også for landskabsopgave, for at etablere 1.000 kvm erhverv, samt udadvendte fællesrum til benyttelse for den enkelte karré og hele kvarteret. Der etableres også 7.000 kvm sammenhængende kælder. De 2 tegnestuer vil samarbejde om den endelige udformning af de nye boliger og byrum, så der sikres en stærk arkitektonisk, materialemæssig og bymæssig sammenhæng.

Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

PensionDanmark er bygherre for det samlede projekt, der er udviklet i samarbejde med udviklingsselskabet Køge Kyst P/S, og kommer til at omfatte både lejeboliger og projektsalgsboliger. Det er Enemærke & Petersen, der efter planen bliver entreprenør på byggeriet, og Oluf Jørgensen A/S er valgt som ingeniør og projekteringsleder på både den sydlige og nordlige etape.

- Det er meget spændende at udvikle et helt nyt kvarter midt i byen med stranden, havnen og havet som nærmeste naboer. Vi har valgt det bedste fra de 2 tegnestuer, og baseret på vores nye boligplatform med meget diversificerede boliger, vil vi skabe attraktive byrum med værdiskabende boliger og erhvervslejemål. Det er målet at byggeriet skal DGNB-bæredygtighedscertificeres i kategorien Guld, siger PensionDanmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen i pressemeddelelsen.

PensionDanmark og Køge Kyst P/S har ambitioner om at skabe et levende, mangfoldigt og bæredygtigt nyt byområde, der ligeledes får en meget høj miljøprofil. Projektet vil blive gennemført i særdeles høj arkitektonisk og materialemæssig standard, med vægt på levende og grønne kantzoner, aktive underetager og stærke fællesskaber. Der etableres 2-3.000 kvm forskellige nyskabende fællesrum i stueetagerne og 1.500-2.000 kvm publikumsorienteret erhverv. BRIQ Arkitekter og Andel har stået for det indledende værdiprogram hertil.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri