Stavnsholthave andelsboligforening har fået bygherrerådgivning af arkitekterne fra Plan1 til at starte deres eget DGNB-certificerede bofællesskab til 100 millioner kr. Og det har i den grad kunnet betale sig.

Den selvetablerende andelsboligforening Stavnsholthave i Farum har sparet 25 millioner kr. - eller 1 million kr. per rækkehuse - ved at tilkoble Plan1 Cobblestone Architects som bygherrerådgiver på deres eget byggeprojekt.

De 3 private boligejere valgte i 2017 selv at påtage sig udviklerrollen og stifte deres eget andelsboligfællesskab. Uden videre forudsætning kastede de sig ud i at købe en egnet grund samt at finde den rette arkitekt og entreprenør til at tegne og opføre 25 andelsrækkehuse.

Men noget i processen forløb ikke, som det skulle. Prisen på omkring 100 millioner kr. for de 25 boliger begyndte at vokse. Til sidst endte andelsboligforeningen med en kvm-pris langt over, hvad de kommende medlemmer oprindeligt var blevet enige om.

I december 2019 blev Plan1 Cobblestone Architects tilkoblet for at få projektet tilbage på skinner.

Ydelsesbeskrivelser til teknisk rådgivning indenfor byggeri. Kurset afholdes den 5. maj 2021.

- Plan1 Cobblestone Architects er specialiseret i rådgivning af boligforeninger og professionelle bygherrer, og vi kunne med det samme se, at entreprenørens valg af materialer ikke fulgte med en voksende prissætning. I og med at der var tale om et relativt enkelt DGNB-certificeret boligbyggeri baseret på kendte, bæredygtige kvalitetsløsninger mente vi, at vi kunne sænke prisen ved at hente en anden entreprenør ind til projektet. Og det gjorde vi så, fortæller Kasper B.B. Rasmussen, der i dag er Plan1 Cobblestone Architects projektleder på opgaven sammen med seniorbygherrerådgiver, Henrik Klinge.

Stavnsholthave andelsboligforening ventes at stå færdigt i december 2021.

Urban Power har slået stregerne til bofællesskabet, der skal bygges som præfabrikeret byggeri i det østlige Farum ved den gamle landsby, Stavnsholt, kun 700 meter fra Furesøen. Rækkehusene varierer fra 85 til 130 kvm og skal opføres i en hesteskoformation med et fælleshus på 168 kvm til venner og familie på besøg. I alt kommer området til at huse 70 beboere.

Byggeriet til 100 millioner kr. bliver skudt i gang i løbet af sommeren og står klar til indflytning i december 2021. Entreprenøren bliver Rasmus Friis, datterselskab til Tetris.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS