Apple er i gang med byggeriet af et nyt datacenter i Viborg, men endnu et datacenter er på vej på dansk jord. I 2019 skal 1. etape af et nyt datacenter i Aabenraa således stå klar til brug.

Apples nye datacenter i Aabenraa skal ifølge Ritzau køre køre på 100 procent vedvarende energi, og byggeriet ventes at skabe 300 job og omtrent 50-100 beskæftigede, når datacenteret er i fuld drift.

- Det planlagte center i Aabenraa vil, som alle vores datacentre, køre på ren energi fra første dag takket være nye energiprojekter som vi skaber, siger Erik Stannow, nordisk chef for Apple, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

NB! Fredericia investerer 15 milliarder i byudvikling 2018 - 2028. Konferencen afholdes d. 1. marts 2018.

Datacentret i Aabenraa kommer til at ligge ved en transformatorstation og højspændingsstationen Kassø, som er garant for stor strømforsyningssikkerhed. Netop forsyningssikkerheden og dansk fokus på vedvarende energi er 2 af hovedgrundene til, at Apple vælger at placere to datacentre i Danmark, skriver Ritzau.

Centrene er designet så overskudsvarme fra udstyret i bygningen føres videre til det lokale varmesystem, så energien kan opvarme boliger i lokalområdet.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS