Fredag den 20. april 2018 blev første spadestik taget til nyt område med boliger, butikker og restauranter i Horsens bymidte. Den nye ”bydel” på Skt. Helene Torvet er centralt placeret på den tidligere Kvickly-grund og skal efter planen stå færdig midt i 2021.

For få uger siden gik totalentreprenør Casa i gang med byggeriet. I øjeblikket arbejdes der på udgravning til nyt parkeringshus med plads til lidt over 100 pladser, som supplerer de 375 parkeringspladser på hele området.

Bygherre AP Pension med Direktør Peter Olsson fra AP Ejendomme i spidsen var særdeles godt tilfreds, da han sammen med byggeriets øvrige parter fredag tog første spadestik.

- Vi har ventet længe på denne dag! AP Ejendomme er ovenud tilfredse med, at vi med dagens spadestik kan påbegynde et byggeri, som ser ud til at ville gøre en kæmpe forskel for både Horsens Kommune og for hele Østjyllands udvikling, sgde han.

For Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen var fredagens arrangement også af særlig betydning.

NB! Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 3. oktober 2018.

- Horsens Kommune er og skal være en vækstkommune med et stigende antal borgere. Det kræver investeringer i boliger, indkøbs- og uddannelsesmuligheder og infrastruktur samt en meget ambitiøs udvikling af midtbyen – og det tager nu yderligere fart med udviklingen af Skt. Helene Torvet og AP Pensions engagement i Horsens. Det er et fantastisk projekt, der nu tages hul på, og det er jo bare starten på en enorm forandring af Horsens midtby, som også skal sikre, at Horsens udvikler sig til et uddannelsesmæssigt kraftcenter med etableringen af et helt nyt uddannelsesmekka med op mod 8.000 studerende på den store campus-grund ved banegården, sagde borgmesteren.

Gunnar Sørensen, Fungerende landsformand i Lejerbo, glædede sig over de mange nye lejeboliger, Lejerbo snart kan tilbyde.

- Horsens er en by i vækst og udvikling, og i Lejerbo er vi stolte af at kunne bidrage. 260 moderne familieboliger og 99 ungdomsboliger i Horsens centrum giver rum til både nye borgere, der er med i byens udvikling nu, og til studerende, der er en vigtig del af Horsens’ fremtid, sagde Gunnar Sørensen.

Michael Mortensen, administrerende direktør for Casa, som er totalentreprenør på byggeriet, ser positivt på udviklingen af Horsens bymidte.

- Hvert år vælger cirka 1.000 nye borgere at bosætte sig i Horsens. I Casa er vi stolte af at være med til at fremtidssikre byen blandt andet med udvikling af Skt. Helene Torvet, så Horsens fortsat kan være et attraktivt sted at bosætte sig, sagde Michael Mortensen.

Fakta
Totalentreprenør: Casa
Bygherre: AP Pension og Lejerbo
Byggeperiode: 2018-2021
Ingeniør: Niras
Arkitekt: Arkitema Architects


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne