AP Pension tog forleden, onsdag den 3. juli 2019, første spadestik til et friplejehjem i Nørager i Rebild Kommune. Det er AP Pension, der opfører og ejer friplejehjemmet, mens Danske Diakonhjem, der er den største danske ikke-kommunale aktør på ældreområdet, står for driften.

AP Pension og Danske Diakonhjem kunne forleden tage første spadestik til opførelsen af et friplejehjem i Nørager i Rebild Kommune. Med spadestikket er der sat gang i opførelsen af 40 friplejeboliger, der forventes klar til indflytning i efteråret 2020.

Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er yderst tilfreds med, at det første spadestik til friplejehjemmet i Nørager er blevet taget.

- Det er et meget spændende projekt, vi nu sætter i gang. Antallet af ældre er stigende, så demografisk giver det rigtig god mening at opføre et friplejehjem i Rebild Kommune. Behovet for at leve et aktivt liv hos den ældre del af befolkningen udvikler sig hele tiden, og de behov vil vi kunne være med til at dække med vores friplejehjem. Vi glæder os til, at de kommende beboere kan flytte ind, siger Peter Olsson.

Det er totalentreprenøren Byggefirmaet Knudsgaard, der står for byggeriet af friplejehjemmet i Nørager, hvor boligerne bliver på 46 kvmog kommer til at indeholde 2 værelser, tekøkken samt bad og toilet.

Et friplejehjem adskiller sig fra andre plejehjem ved, at det ikke er formelt knyttet til den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst. Dermed har friplejehjemmet et større råderum til selv at bestemme, hvordan stort og småt bedst lægges tilrette. Et friplejehjem giver også borgeren mulighed for frit at vælge, hvor vedkommende vil bo. Og hvis man er visiteret til en plejebolig af sin kommune, kan man vælge et friplejehjem lige meget, hvor i landet det ligger.

NB! Jylland: Bofællesskab og nye boformer - ideer, planer og finansiering. Konferencen afholdes d. 23. oktober 2019.

Hvis en borger vælger at bo på et friplejehjem frem for et almindeligt plejehjem, så er det hverken dyrere for borgeren eller samfundet. Et friplejehjem tilbyder typisk en række ekstra ydelser som særlige tilkøbsmuligheder. Det kan eksempelvis være ekstra rengøring, wellness eller ledsagelse ud af huset til fester og andet.

Peter Olsson ser frem til at friplejehjemmet i Nørager står færdig i 2020, hvor Danske Diakonhjem står for driften.

- Som pensionsselskab er det helt naturligt, at vi er med til at sørge for, at pensionister har mulighed for at vælge rigtig gode boligforhold, når de skal vælge en ny bolig. Og her vil friplejehjemmet være et oplagt valg for dem, der måske ønsker noget mindre og mere trygt, hvor der stadig er mulighed for at leve et aktivt liv. Med Danske Diakonhjem har vi en partner, der har en enorm ekspertise i at sikre det gode ældreliv. Dermed får de kommende beboere de bedst mulige rammer, fortæller Peter Olsson.

Danske Diakonhjem har over 60 års erfaring inden for ældrepleje og drift af plejehjem, hospicer og botilbud. Direktør i Danske Diakonhjem, Emil Tang, er glad for, at der nu er blevet sat gang i opførelsen af friplejehjemmet i Nørager.

- Det er et spændende projekt, der netop er blevet sat gang i af AP Pension, hvor vi med vores store erfaring vil være med til at sikre, at de kommende beboere får et godt ældreliv. Vi ser frem til samarbejdet med AP Pension om friplejehjemmet i Nørager, siger Emil Tang.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS