Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen har opkøbt flere specielle godser i Skotland, og nu kan han også kalde sig ejer af et af verdens ældste stormagasiner i landet.

Ifølge Edinburgh News har Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen købt bygningen, der huser stormagasinet Jenners, på Princes Street i Edinburgh for 440 millioner kr.

Jenners lejer sig ind i bygningen på en kontrakt, der fortsat løber i 23 år, og ifølge Berlingske Business skal de betale 20 millioner kr. om året i husleje til Anders Holch Povlsen.

NB! Finansiering af ejendom. Afholdes d. 5.-6. december 2017.

Jenners har haft stormagasin på adressen siden 1838. Den originale bygning på adressen nedbrændte dog i 1892, hvorefter den skotske arkitekt William Hamilton Beattie i 1893 blev hyret til at tegne den nye bygning, som stod klar til genåbning i 1895. Bygningen er nu fredet.

Anders Holch Povlsen ejer i forvejen 11 store godser med et samlet areal på 810 millioner kvm fordelt over hele Skotland. Dermed er han den næststørste jordejer i Skotland - kun overgået af hertugen af Buccleuch. I efteråret 2016 købte Anders Holch Povlsen det 85 millioner kvm store gods Strathmore Estate for 45 millioner kr. samt det 25 millioner kvm store gods Polla Estate for 15 millioner kr.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder