Gennem 2 år har KAB ved hjælp ved hjælp af en specialdesignet 360 graders analyse fundet mulighed for at spare 31 millioner kr. på driftsudgifterne. Dertil kommer besparelser for 60 millioner kr. på en indkøbsportal.

KAB har gransket kundernes driftsudgifter ved hjælp af en specialdesignet 360 graders analyse, som betyder, at hver en sten er blevet vendt. Det har taget 2 år at udarbejde de i alt 270 analyserapporter, som nu er afleveret til boligorganisationer og afdelinger i KAB-fællesskabet.

Rapporterne indeholder forslag om besparelser i driftsudgifterne for i alt 31 millioner kr. - dertil kommer de afledte effekter. Lone Skriver, vicedirektør, har haft det overordnede ansvar for analyseprojektet.

NB! Renovering og opgradering af socialt udsatte boligområder til 21 milliarder. Konferencen afholdes d. 20. november 2018.

- Det har været 2 koncentrerede år. Vi vidste ikke, at det ville blive så omfattende, da vi gik i gang. Sideløbende har vi arbejdet med at udvikle digitale redskaber, som fremover vil understøtte driften – blandt andet en indkøbsportal, siger Lone Skriver.

Indkøbsportalen forventes at levere yderligere besparelser for i alt 60 mllioner kr.

NB! Alment boligbyggeri i København for 16 milliarder. Konferencen afholdes d. 24. oktober 2018.

Analyserne er baseret på data om driften, sammenligning med lignende boligafdelinger og interview med de lokale driftsmedarbejdere. Blandt de mange anbefalinger er der nogle, som ifølge KAB virkelig kan batte i regnskabet. En af dem er servicecentre.

- Vi kan se, at der er meget at hente på at samle flere driftskontorer i servicecentre. Det handler bl.a. om at tage opgaver ind og bruge egne medarbejderes kompetencer i stedet for eksterne håndværkere, forklarer Anna Jepsen Isholdt, konsulent i KAB og en af de vedholdende analysemedarbejdere.

NB! Udbud og tilbud på almene boligprojekter. Kurset afholdes d. 7. marts 2019.

Mange boligorganisationer i KAB-fællesskabet arbejder i dag med at sammenlægge driftskontorer og udnytte de interne kompetencer bedre.

360 graders analysen er udviklet i tilknytning til statens krav om, at den almene sektor skal spare 1,5 milliarder kr. inden 2020 – heraf skal KAB-fællesskabet spare 112 millioner kr. Et stort tal, men vicedirektøren forventer, at målet kan indfries. Blandt andet som resultat af 360 graders-analyserne og digitalisering.

Top 10 for KAB’s anbefalinger:


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS