Airbnb skaber ny økonomisk aktivitet – Airbnb estimerer, at der er genereret 303 millioner kr. i Airbnbs brugerfællesskab i Aarhus i løbet af det sidste år. Dette er summen af gæsters forbrug på 271 millioner kr. og værters indkomst på 32 millioner kr.

I forbindelse med Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus mandag den 21. august offentliggør Airbnb for første gang en rapport, der viser udbredelsen af Airbnb overnatning i Aarhus.

Ifølge rapporten er Airbnb er med til at skabe vækst i turismen, idet Airbnb-værter i Aarhus har budt velkommen til 45.000 gæster i løbet af de sidste 12 måneder. Det udgør en stigning på 61 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Næsten halvdelen af gæsterne er danske, hvoraf størstedelen kommer fra København.

Boliger udlejes i gennemsnit 17 dage om året, og den typiske vært på Airbnb i Aarhus tjener årligt 7.600 kr. på det. Der er 2.600 aktive værter på Airbnb i Aarhus – og de er fordelt ud over hele byen.

NB! Jylland: Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 7. september 2017.

Aarhus er forsøgsby for deleøkonomi i 2017 og Aarhus Kommune har gennem længere tid været i dialog med Airbnb for at få et overblik over, hvor stor en del af turismen Airbnb udgør i Aarhus. Derfor er borgmester Jacob Bundsgaard glad for, at Airbnb mandag udgiver den nye datarapport.

- Rapporten bekræfter, at aarhusianerne har taget deleøkonomien til sig og at deleøkonomisk overnatning er en væsentlig del af vores turisme. Vi er rigtigt glade for at vi nu har fået et overblik over hvilken rolle Airbnb spiller i Aarhus. Der findes rigtigt mange antagelser om deleøkonomien og dens betydning, så derfor der det afgørende at arbejde ud fra fakta. Det er en forudsætning for at vi kan arbejde videre med at skabe gode rammer for udviklingen af deleøkonomien i byen, lyder det fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 28. september 2017.

Hos Visit Aarhus glæder man sig også over at få et overblik over aktiviteterne hos Airbnb i Aarhus.

- Vi er glade for at Airbnb har valgt at dele deres data med os. De nye tal viser at Airbnb er den største overnatningsaktør i Aarhus kommune. Det kunne være godt hvis Airbnb på sigt ville deltage i den markedsføringssatsning, som VisitAarhus sammen med blandt andet byens hoteller gennemfører, siger direktør i VisitAarhus Peer H. Kristensens.

Hotelerhvervets brancheforening, Horesta, er mere skeptisk over for udviklingen. Politisk direktør i brancheforeningen, Kirsten Munch Andersen, påpeger ifølge blandt andre JP Aarhus, at man byder konkurrencen velkommen, men ønsker, at det skal foregå på lige vilkår.

NB! Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 30. august 2017.

- Hvis du går ind ad døren til et hotel, så er der krav om, at virksomheden for eksempel skal være godkendt af brandmyndighederne. Man skal logge oplysninger af terrorhensyn, og man skal indberette tal til Danmarks Statistik, siger hun til avisen.

- Går du ind ad den anden dør til lejligheden på gaden overfor, så er der slet ikke de samme regler eller den samme sikkerhed, uddyber hun.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

Aarhus Kommune og Airbnb har igennem det seneste års tid været i løbende dialog om muligt samarbejde og med Airbnbs deltagelse i det deleøkonomiske folkemøde og den nye datarapport, er første skridt i retning af et samarbejde mellem de 2 parter taget.

- Vi er meget glade for at være en del af Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus og diskutere, hvordan deleøkonomien kan gavne Danmark. I løbet af det sidste år har Airbnb boostet økonomien i Aarhus med 300 millioner kr. Danskerne har gjort det klart, at de ønsker at stå i spidsen for innovative initiativer, der imødekommer deleøkonomien, og vi vil gerne samarbejde, så deleøkonomien opnår sit fulde potentiale, siger James McClure, General Manager for Airbnb i Norden.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND