Projektudviklingskoncernen AG Gruppen har netop købt en 27.000 kvm tidligere industrigrund i Hjallese i Odense til udvikling af omkring 240 nye, bæredygtige boliger.

Gennem de seneste 10 år er Odense Kommune vokset med over 15.000 indbyggere, og der er fuld fart på udviklingen i Danmarks 3. største by Odense, som får en ny letbane, og hvor bymidten omdannes og fortættes.

Ved letbanens endestation, Hjallese Station i den sydlige del af Odense, har AG Gruppen netop erhvervet en 27.000 kvm tidligere industrigrund, som i dag ligger ubenyttet hen. Her skal der udvikles et nyt bykvarter med 240 nye boliger frem i et miks af 2-4-værelses lejligheder samt rækkehuse i 2 plan.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

Projektet er tegnet af Arkitema Architects og er navngivet efter den have, der hørte til Portnerboligen til den gamle maskinfabrik på grunden; Admiralens Have. Det er Accura Advokatpartnerselskab, der har bistået AG Gruppen som rådgiver i handlen.

- Odense gennemgår disse år en spændende udvikling mod at blive en bæredygtig storby. Vi synes, det er sjovt at være en del af denne udvikling af vores hjemby, og med vores nye projekt i Hjallese giver vi byen 240 nye, bæredygtige boliger, hvor der ud over den indre kvalitet i boligerne i høj grad også er tænkt over livet mellem husene. Her giver vi odenseanerne mulighed for at bo i en ny, moderne bolig tæt på midtbyen, men samtidig i pagt med naturen og med letbanestop lige uden for døren, siger Robin Feddern, administrerende direktør i AG Gruppen.

Projektet vil blive DGNB-certificeret, og det nye bykvarter får blandt andet sin egen grønne kvarterpark med både naturlegeplads og en sø til opsamling af regnvand. De nye bygninger bliver opført i op til 4 etagers højde.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.