By & Havn og PFA har nu indgået en aftale med KAB om byggeri af 200 almene boliger på Stejlepladsen, som i alt vil omfatte 72.000 kvm byggeri.

Efter planen skal der i alt bygges 72.000 kvm på Stejlepladsen, og Københavns Kommune stiller i forbindelse med udviklingen af området krav om 25 procent almene boliger, der fordeles ligeligt i det 52.000 kvm store lokalplanområde på 3 delområder.

By & Havn og PFA har nu indgået en aftale med KAB om at være samarbejdspartner på områdets 200 almene boliger. Visionen er en stor variation i størrelser og boligformer, og lige nu undersøges muligheden for almene ungdomsboliger, almene opgangslejligheder, almene bofællesskaber og cirka 22 almene "medbyg-rækkehuse" i 3 etager, hvor kommende lejere vil kunne blive involveret i byggeprocessen.

Almene boliger: store projekter. Konferencen afholdes den 11. maj 2021.

Rækkehusene får hjemsted i områdets nordlige ende med direkte udsigt til Fiskerhavnen. De øvrige almene boliger skal fordeles ligeligt i kvarteret og bliver en del af et blandet og 'spraglet' byggeri, hvor private og almene lejeboliger bor dør om dør i samme boligklynger.

- På Stejlepladsen kommer man ikke til at bo i den klassiske københavnerkarré, men i et blandet og mangfoldigt byggeri af rækkehuse og åbne klyngebebyggelser. Og jeg er glad for, at det netop er på Stejlepladsen, at vi kommer til at arbejde videre med muligheden for medbyg-boliger, som vil kunne spejle sig i områdets eksisterende huse, og som også opfylder et lokalt ønsker fra vores borgerdialogmøder om større almene familieboliger, siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

I 1. etape i 2022 opføres 61 familieboliger og 24 ungdomsboliger, mens der i 2. etape i 2024 bygges 32 familieboliger samt 32 rækkehuse. Endeligt bygges der i 2026 i 3. etape 61 familieboliger.

Fakta om Stejlepladsens boliger


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne