I hjertet af København, på den gamle postgrund, skyder Postbyen op med hele 235.000 kvm byggeri. Nu er en aftale om 100 almene boliger i den nye bydel også på plads.

FSB har indgået samarbejde med Danica Pension og DSB Ejendomsudvikling om at bygge 100 almene boliger mellem Danske Banks nye domicil, kontorbygninger og lejeboliger i Postbyen.

- Med FSB ombord får vi en boligorganisation, der har stor erfaring med den almene boligsektor. De almene boliger i Postbyen vil være med til at skabe en blandet og levende bydel, som alle københavnere kan få glæde af, udtaler direktør for Postbyen Robert V.S. Nellemann.

Totalrådgivere på byggeriet er Mangor & Nagel Arkitekter med MOE Rådgivende Ingeniører som underrådgiver.

Almene boliger: nyeste udvikling. Konferencen afholdes den 23. november 2021.

Udviklingen af Postbyen foregår i 3 etaper. De første etaper har primært fokus på kontor, erhverv, lejeboliger og hotellejligheder, mens 3. etape på Carsten Niebuhrs Gade 10, hvor blandt andet de almene boliger skal opføres, udvikles af DSB Ejendomsudvikling og Danica Pension med Mangor & Nagel som totalrådgiver. Denne etape består af 25.000 kvm fordelt på almene familieboliger, private ungdomsboliger samt erhverv.

De 100 almene boliger opføres i en delegeret bygherremodel sammen med FSB og forventes at tage imod de første beboere i slutningen af 2027.

- Vi er i den indledende fase, hvor ejendommens muligheder undersøges og afklares sammen med de øvrige bygherrer, arkitekterne og Københavns Kommune. Vi glæder os over, at vi kan bidrage positivt til en blandet by, hvor almene boliger indgår i en helhed med både grønne byrum, udadvendte aktiviteter, erhverv og boliger, fortæller Lone Zeeberg, bygge- og udviklingschef i fsb.

Det er endnu ikke afklaret, hvordan byggeriet skal se ud eller hvilke materialer, der skal bruges, men det samlede projekt vil være både socialt og klimamæssigt bæredygtigt.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter