I mere end 4 ud ud af 5 sommerhushandler på landsplan, blev der givet forhandlingsrabat sidste år, men der er forskelle fra kommune til kommune. Det viser tal fra den uafhængige boligside Boliga.

Der er meget godt ved et sommerhus, og er man på vej til at købe et, kan man også glæde sig over, at der er også er gode muligheder for at få sælgeren ned i pris. Helt specifikt lykkes det køberne at presse prisen ned i 85 procent af tilfældene, men der er forskelle fra kommune til kommune.

For mens man i Vejle Kommune måtte skrive en anden pris på købsaftalen, end der stod listet i salgsmaterialet, i 97 procent af handlerne, så gik det noget mere trægt for køberne med at hive den sidste rabat hjem i Bornholm og Faxe Kommuner. Her blev der kun givet forhandlingsrabat i 64 procent af handlerne.

NB! Sønderborg investerer 13 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. marts 2017.

Sælgerne venter dog ikke til lukketid med at skrue på prisen. Der bliver allerede givet nedslag, mens huset spejder efter købere fra ruderne i ejendomsmæglerbutikken, viser tallene fra Boliga.

Størst nedslag beregnet i procent ser man i Lolland Kommune. Her bliver prisen justeret 21 procent sammenlignet med den første pris, mægleren og sælgeren bliver enige om at udbyde huset til. I Langeland Kommune hedder procentsatsen tyve, mens den er 19 procent i Vesthimmerlands Kommune.

Skarpest på første udkast af prisen er de i Aarhus og Billund Kommune. Begge steder blev sommerhusene blot sat ned med 6 procent, mens det i Halsnæs og Bornholm Kommune var 8 procent.

Her kan du se, hvor meget rabat der blev givet i din kommune.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter