Opgaven med at drive Videncenter for Energibesparelser i Bygninger udbydes nu af Energistyrelsen. VEB skal give aktører viden om at reducere energiforbruget og praktiske muligheder for klimavenligt byggeri.  

Det skal ske ved at levere formidling og viden om klimvenlige tiltag og energibesparelser i bygninger af høj faglig kvalitet formidlet via blandt andet: Hjemmeside, publikationer og et omfattende netværksarbejde.

VEB skal ramme en målgruppe bestående af byggeriets parter i form af primært håndværkere, entreprenører og rådgivere, men også uddannelsesinstitutionerne, skal have et særligt fokus.

Opgaven rummer 2 fokusområder:

1) Basisopgaver (hjemmesidedrift, telefon, mail, netværksarbejde mv.);

2) Udviklingsopgaver.

Den anslåede økonomiske ramme for VEB-opgaven er 6,2 millioner kr. i 2020, 5 millioner kr. i 2021, 5 millioner kr. i 2022 og 5 millioner kr. i 2023. Det samlede beløb for vederlag for udførelse af basisopgaver og udviklingsopgaver i hele rammeaftalens løbetid kan maksimalt være 35 millioner kr.

Varighed af kontrakten:
Start: 1. april 2020
Slut: 31. december 2023

Frist for modtagelse af ansøgninger om deltagelse er 17. februar 2020.

Baggrund

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger er en del er Energistyrelsens målrettede informationsindsats og har eksisteret siden 2008.

Energistyrelsen har udbudt opgaven med at drive Videncenter for Energibesparelser i Bygninger: Udbuddet blev i 2016 vundet af et konsortium bestående af Teknologisk Institut, Primetime, Statens Byggeforskningsinstitut/Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Bygge og anlæg samt Viegand Maagøe.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS