Ejer af 4.340 kvm stor erhvervsejendom har svært ved at få den udlejet til erhverv og vil derfor omdanne den til 7.900 kvm ungdoms- og familieboliger.

Albertslund Kommune sendte i sidste uge planen for omdannelse af Hersted Industripark i høring, men allerede nu er det første omdannelsesprojekt i området på tegnebrættet. Det fremgår af en startredegørelse (PDF).

Et selskab, der ejes af indehaverne af Rødovre Tømrerfirma, Lars Christian Lucht Rasmussen og advokat Henrik Oehlenschlæger, købte i 2007 ejendommen Smedeland 8 i Glostrup for 46 millioner kr., men ifølge Albertslund Kommune kniber det med at få udlejet erhvervslejemålene, selvom ejendommen fra 1967 er i god stand. Derfor vil ejerne nu omdanne ejendommen til både famile- og ungdomsboliger.

- I disse tider med alle de nye boligbyggerier og de mange seniorboliger, som vi får i kommunen, er det rigtigt godt og spændenden, at vi nu kommer til at arbejde med at få flere nye ungdomsboliger, sagde Hediye Temiz (R), da kommunalbestyrelsen den 12. november 2019 besluttede at sætte gang i lokalplanarbejdet med henblik på at få projektet realiseret.

Harrebek Arkitekter har udarbejdet skitser for projektet, som omfatter 48 studieboliger med 1 værelse på 21 kvm, 45 studieboliger med 2 værelser fordelt på 36 kvm og 40 familieboliger på mellem 82 og 96 kvm.

Den eksisterende, 3 etager høje bygning bevares og forlænges med en tilbygning vinkelret derpå. Ovenpå etableres en overbygning, så bygningen kommer til at fremstå som en samlet hjørneejendom, der lukker sig omkring et sydvendt gårdrum, fremgår det af startredegørelsen.

I kælderarealet etableres depoter og fællesrum til studieboligerne. I stueetagen og til og med 2. sal etableres studieboliger og fællesarealer. På 3. til 6. sal indrettes familieboliger. Fra 3. sal og opefter trappeseres bygningen gradvist, med store private, sydvendte altaner til samtlige familieboliger, fremgår det videre af startredegørelsen.

Indgangen til familieboligerne vil ske fra 3 trappetårne og via en svalegang placeret langs bygningens nord– og østvendte facade.

Ejendommen ligger 350 meter fra det fremtidige letbanestop i Hersted Industripark.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri