Ørestad Innovation City Copenhagen har ansat Carolina Benjaminsen som Innovationsnetværkets første administrerende direktør. Carolina Benjaminsen skal gøre Ørestad til det stærkeste knudepunkt for innovation, viden og kreativitet i Greater Copenhagen.          

Den nystartede organisation Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) er stiftet af aktører fra virksomheder, organisationer, uddannelses- og kulturinstitutioner med tilknytning til Ørestad. By & Havn har været blandt initiativtagerne til organisationen. Siden stiftelsen har bestyrelsen drevet foretagendet men fra den 1. august 2017 har Carolina Benjaminsen sat sig i direktørstolen, som innovationsnetværkets første administrerende direktør.

- Adskillige videnstunge, internationale virksomheder har valgt at placere sig i Ørestad blandt andet fordi det er vigtigt for dem at kunne tiltrække de bedste hoveder fra begge sider af sundet, og at have let adgang til det globale marked. Det får man i Ørestad, hvor der er mindre end 5 minutter til lufthavnen og Øresundsbron og med metro og regionaltog lige udenfor døren, siger Jens Kramer Mikkelsen, Bestyrelsesformand i ØICC og administrerende direktør i By & Havn.

- Vi skal udnytte det fantastiske momentum, der er i Ørestad, til at tiltrække endnu flere virksomheder. Med sammensætningen af videnstunge virksomheder, kultur og universiteter, er alle ingredienser til stede for at mobilisere et kraftfuldt innovationsnetværk, hvor medlemsvirksomhederne deler viden og kompetencer på tværs, siger Jens Kramer Mikkelsen.

NB! Ørestad - nye planer og projekter for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 24. april 2018.

Opgaven med at forløse potentialet for et innovationsnetværk i Ørestad og gøre visionerne for ØICC til virkelighed løftes nu af netværkets administrerende direktør Carolina Benjaminsen.

- Det er med stor tilfredshed, at vi kan byde Carolina Benjaminsen velkommen på posten som administrerende direktør. Hun er den helt rette kapacitet til at opbygge, udvikle og drive ØICC, og få netværket til at vokse, og blive den stærkeste spiller inden for innovation, viden og kreativitet i Greater Copenhagen. Carolina indkapsler essensen af ØICC med sin erfaring fra både forskningsmiljøet, det offentlige og det private erhvervsliv sammen med hendes mangeårige fokus på innovationsprocesser. Vi ser frem til samarbejdet, udtaler bestyrelsesmedlem i ØICC Søren Brøndum, Rambøll.

Carolina Benjaminsen har en Ph.d. grad fra Aarhus Universitet og har adskillige ansættelser i universitetsverdenen og en direktørpost i egen virksomhed bag sig. Hun har specialiseret sig i at skabe forandringer og innovation i både den offentlige og private sektor, og de seneste fire år har hun drevet virksomheden Office for Leadership Education, der yder rådgivning i personlig og professionel udvikling.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS