I 2018 åbnede AART Architects kontor i Oslo med opkøbet af norske SJ Arkitekter. Nu vil tegnestuen indtage Sverige med et nyt kontor i Stockholm.

AART Architects har mere end en 1,5 million kvm under udvikling i Danmark, Norge og Sverige. Ordrebogen er dog størst i Danmark og Norge, men nu styrker arkitektfirmaet sit fokus på det svenske marked. Det sker med etableringen af et nyt kontor i Stockholm som supplement til virksomhedens kontorer i Aarhus, København og Oslo med tilsammen 150 medarbejdere.

- Vi skal have mere saft og kraft i vores svenske ben for at indfri vores strategi om at stå stærkt med 3 skandinaviske ben, der komplementerer hinanden og skaber et stabilt fundament for vores forretning – og derfor har vi valgt at etablere kontor i Stockholm, fortæller partner og administrerende direktør i AART Architects, Torben Skovbjerg Larsen.

Den svenske kontoråbning var planlagt og klar til at blive eksekveret, da covid-19 ramte Skandinavien. På trods af covid-19 valgte AART at stå ved sin svenske satsning.

- Vi oplever en håbefuld stemning i den svenske bygge- og ejendomsbranche, og med respekt for de gældende covid-19-retningslinjer har vi allerede haft en god dialog med flere svenske kunder. En dialog, som har skabt nye relationer og banet vej for nye spændende opgaver i Sverige, siger Torben Skovbjerg Larsen.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

Markus Grieser er hentet ind som partner og leder af AARTs nyetablerede kontor i Djurgården i det centrale Stockholm. Han kommer med erfaring som tidligere opdragsansvarlig hos Sweco og Tyréns, og hans samarbejde med AART går helt tilbage til udviklingen af det nye universitetssygehus i Örebro – en projektkonkurrence, som AART vandt sammen med Sweco i 2013.

- Over en årrække har jeg samarbejdet med AART på flere svenske projekter, og jeg oplever et godt match mellem AART og mig selv. Vi er drevet af de samme værdier og den samme vilje til at bringe arkitektur i spil som en katalysator for udvikling af organisationer og samfund. Jeg ser derfor frem til at løfte min erfaring ind i etableringen og udviklingen af AART i en svensk kontekst, fortæller Markus Grieser.

Går mod strømmen
Der sker i disse år en kraftig konsolidering af den danske rådgiverbranche, hvor fortsat flere arkitektvirksomheder bliver opkøbt af store udenlandske spillere og ingeniørvirksomheder. I en branche i opbrud går AART imidlertid mod strømmen og holder fast i arkitekturen som kerneforretning.

- Vi er ikke til salg. Tværtimod holder vi fast i arkitekturen som kerneforretning. Det er i det lys, man skal se vores etablering i Sverige, ligesom det var tilfældet med vores opkøb af norske SJ Arkitekter i 2018, fortæller Torben Skovbjerg Larsen.

AART Architects er aktuelt engageret i udviklingen af blandt andet Vikingtidsmuseet i Oslo, Sveriges største gymnasium, Hedda Anderssongymnasiet i Lund, og Sydhavnskvarteret i Aarhus.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS