Lighthouse United ved Rune Kilden og Claus Hommelhoff har netop indgået en aftale med Per Aarsleff om at blive totalentreprenør på det 128 meter høje tårn. Nybolig og Danbolig skal i fællesskab stå for salget af lejlighederne, hvor den dyreste vil koste 17 millioner kr.

Med mere end 400 boliger og planer om at rumme forskellige bylivsaktiviteter bliver Lighthouse 2.0 ikke bare et attraktivt sted at bo, men også et attraktivt sted for forskellige former for fritidsaktiviteter i samspil med naturen og i særdeleshed med havet, der ligger lige udenfor døren. Med en placering på den absolutte yderste spids af bydelen Aarhus Ø bliver Lighthouse 2.0 – der med cirka 130 meter bliver Danmarks højeste beboelsesejendom – desuden et vartegn ikke bare for Aarhus Ø, men for hele Aarhus.

Det endelige projekt er netop gået ind i en afgørende fase. Bygherrekonsortiet Anpartsselskabet Lighthouse United bestående af byudviklerne Kilden & Hindby i samarbejde med Domis Ejendomme har indgået en samarbejdsaftale med Per Aarsleff og et rådgiverteam for at sikre, at byggeriet kan realiseres på markedsmæssige vilkår.

- Vi er glade for at indgå en samarbejdsaftale med Aarsleff om den videre udvikling af projektet. De kan sammen med rådgiverteamet være med til at sikre bedst muligt beslutningsgrundlag for den løbende tilpasning af projektet, hvor vi blandt andet også vil undersøge, om højden af fyrtårnet kan øges til de oprindelige 142 meter for Lighthouse, udtaler byudvikler Rune Kilden.

Ejer i Domis Ejendomme Claus Hommelhoff glæder sig også over aftalen med Aarsleff.

- Det er ved at være 8 år siden, vi satte første etape af Lighthouse i gang. At vi nu kommer et skridt nærmere at gøre arbejdet færdigt, glæder mig rigtigt meget. Særligt har det ligget mig meget på sinde, at projektet giver noget tilbage til byen. Med en restaurant og udsigtsplatform på toppen får alle en mulighed for at opleve byens bedste udsigt. I indretningen af lejlighederne har vi også tænkt på, at der skal være noget til mange forskellige mennesker. Vi har eksempelvis valgt at disponere lejlighederne i tårnet, så priserne starter ved 2,5 millioner kr. Det er priser, som mange mennesker godt kan være med på, hvis man drømmer om at bo i vandkanten i Danmarks højeste boligejendom, afslutter han. 

NB! Jylland: Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 19. september 2018.

Tårnet er tegnet af 3XN Arkitekter med Rambøll som rådgivende ingeniør, mens landskabsarkitekterne Schønherr står for udearealerne. MOE er bygherrerådgiver. Kim Herforth Nielsen, partner i arkitektfirmaet 3XN, ser frem til samarbejdet med Aarsleff og Rambøll.

- Lighthouse-projektet er et helt særligt projekt for mig. Projektet har været længe undervejs, men nogle gange kan det faktisk være en gave, at man har tid til at genbesøge ideerne efter noget tid. Det har givet os en mulighed for at løfte niveauet og skabe et endnu stærkere projekt. Jeg ser meget frem til den videre udvikling med teamet og Aarhus Kommune, siger han.

Lighthouse kommer til at bestå af 3 hovedbygninger og et fælleshus for alle beboerne på Aarhus Ø. Projektets stueetage indeholder desuden udadvendte aktiviteter samt klasseværelser til undervisning om livet i Aarhus-bugten. Fra stueetagen fører en elevator op til en offentlig tilgængelig udsigtsplatform og restaurant. Lejlighederne i tårnet forventes klar til indflytning i 2020/21.

Aarsleff ser frem til at få mulighed for at være med til at forme projektet ved tidlig involvering og være med til at optimere projektet i forhold til kvalitet, bygbarhed, tidsplan og økonomi.

- Samarbejdsaftalen med tidlig involvering og samarbejde med rådgivere og arkitekter passer til, hvordan vi gerne vil arbejde i Aarsleff-koncernen, og vi ser frem til at få mulighed for at byde ind med vores mange kompetencer og erfaringer, udtaler sektionsdirektør Ulrik Therkilsen fra Per Aarsleff.

Ifølge JP Aarhus skal Nybolig og Danbolig i fællesskab stå for salget af lejlighederne.

Tårnet får et grundplan på 600 kvm, og der vil være 6 lejligheder på hver etage. I sidebygningerne bliver der plads til større lejligheder, hvoraf nogle vil få egen altan. Her vil den dyreste lejlighed koste 17 millioner kr.

- Hvor det tidligere var lidt vildt, når vi solgte en lejlighed til 5 millioner kr. i Langelinie, er det i dag helt normalt at sælge lejligheder til 12, 15 og 17 millioner kr. i Aarhus. Der er simpelthen kommet et nyt marked for de dyreste lejligheder, og vi har for eksempel lige solgt en lejlighed til 19 millioner kr., siger Johan Nairn, indehaver af Nybolig Bruuns Bro, til avisen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS