Vejle Kommune og aarhusiansk udviklingsselskab samarbejder om et helt nyt erhvervsområde, der vil skyde op på markerne omkring den nye motorvejsafkørsel 61b Vejle Syd, som forbinder det sydlige Vejle med E45.

Vejle Kommune og det aarhusianske udviklingsselskab Bruun udvikling er gået sammen om at udvikle et nyt erhvervsområde, der er reserveret til større bygningsanlæg inden for logistik, produktion samt domicilbyggeri for virksomheder, der har gavn og nytte af nærheden til motorvejsnettet. Siden den nye motorvejsafkørsel har området været et fokusområde.

Området ligger på motorvejsnært og i umiddelbar forlængelse af det erhvervsområde, der er der i forvejen. Arkitektfirmaet RUM udvikler lokalplanen sammen med konsortiet, der består af Erling Jensen, OBH Gruppen og Bruun Udvikling.

Når den nye erhvervsby ved Vejle S realiseres, skal der opføres 165.000 kvm byggeri. Projektet skal skabe attraktive rammer til servicefunktioner som tankstation og food-stop samt større logistikvirksomheder og liberalt erhverv med stor synlighed og let adgang til motorvej E45. Virksomhederne kan få facadeeksponering over 700 meter langs E45.

Byggeriet tager udgangspunkt i det eksisterende terræn ved etablering af naturlige plateauer. Området begrønnes mellem bygningerne og der etableres et grønt transparent bælte ud mod motorvejen. Servicefunktionerne placeres ved indkørslen til området med stor synlighed fra Grønlandsvej. Administrationsbygningerne står med udsigt over landskabet mod øst og direkte synlighed mod motorvejen.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Konferencen afholdes d. 26. september 2019.

Administrationsbygningerne er opbyggede som fleksible stænger sammenbundet 2 og 2, på forskellig vis. Bygningerne varierer i facadeudtryk og materialer, med de løftede og slanke gavl som et gennemgående motiv.

- Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed… Virksomhederne får usædvanlig stor og god eksponering i området, der er planlagt som et arkitektonisk helstøbt erhvervskvarter, med en klar grøn strategi, hvor det naturlige terræn er integreret for at give et optimalt flow for virksomhederne, udtaler Anders Johansen, arkitekt og partner, RUM.

Lokalplanen omfatter et areal på 276.000 kvm. Lokalplanen er i politisk proces og ventes vedtaget i efteråret 2019. Sideløbende med lokalplanprocessen føres der konkrete drøftelser og udarbejdes planer med interesserede virksomheder. Det forventes, at det første byggeri påbegyndes i første kvartal 2020. I alt kan der i området opføres 165.000 kvm nyt byggeri til logistik, produktion samt domiciler for virksomheder, der har gavn og nytte af nærheden til motorvejsnettet.

Er man interesseret i at bygge ved motorvejen kan man få mere information her.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri