Antallet af parcelhusgrunde i Aarhus Kommune har i flere år ikke matchet efterspørgslen. Det vil rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, ændre på.

Udbuddet af byggegrunde til parcelhuse i Aarhus Kommune har i flere år ikke fulgt med efterspørgslen. Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, vil nu sikre rammerne for, at parcelhusdrømmen kan gå i opfyldelse for mange flere aarhusianere.

I en ny temaplan præsenterer han således mulighed for at kunne udstykke 3.600 nye grunde til fritliggende boliger frem mod 2033. ”Temaplan om arealer til alle boligtyper”, som planen hedder, blev behandlet af Magistraten den 19. april 2021.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 17. november 2021.

- Det er min ambition at skabe attraktive rammer for alle aarhusianere. Også de unge, der er klar til at rykke videre fra en lejlighed i byen, og som drømmer om selv at bygge hus, udtaler Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Den nuværende Kommuneplan 2017 har fokuseret på udvikling af den eksisterende by og mere kompakte byformer. Derfor har der ikke været udlagt nye områder til parcelhuse. Hvis det står til rådmanden, bliver det anderledes med Kommuneplan 2021. Her tillægges et areal på over 4 millioner kvm bar mark til kommuneplanens rammeområder dedikeret til boligformål.

JYLLAND: TRÆ-byggeri - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 2. december 2021.

Ifølge parcelhusanalysen fra 2019, ville 5-15 procent af de fraflyttede 30-66-årige kunne have været fastholdt i Aarhus Kommune ved et større og attraktivt udbud af byggegrunde. Det svarer til 260-770 personer eller 130-385 boliger.

På den baggrund sigter temaplanen mod en planlægning, der vil kunne fastholde omkring 10 procent af den gruppe, der fraflytter på grund af et ønske om at kunne købe en byggegrund. Det udløser et behov for ekstra cirka 250 grunde om året.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder