A.P. Møller Fonden giver 10 millioner kr. til en helikopterlandingsplads på taget af hjerteafdelingerne på Aarhus Universitetshospital. I alt koster helikopterlandingspladsen 25,5 millioner kr., og tidligere har TrygFonden givet tilsagn om at støtte projektet med 10 millioner kr., mens Region Midtjylland har afsat de sidste 5,5 millioner kr.

Med en bevilling på 10 millioner kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er pengene på plads til at bygge en ekstra helikopterlandingsplads på Aarhus Universitetshospital.

- Det er fantastisk, at vi nu får mulighed for at tilbyde en direkte adgang fra helikopteren og ned i hjerteafdelingerne. Det er en afgørende forudsætning for, at Aarhus Universitetshospital kan tilbyde hjertepatienter fra hele regionen samme optimale behandling, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Når Aarhus Universitetshospital frem mod 2019 samles i Skejby bliver det Danmarks største hospital med betydelige afstande, og helikopterlandingspladsen bliver placeret ved Akutafdelingen 1 kilometer fra hjerteafdelingerne. Men hver 2. gang en helikopter lander ved hospitalet, er der en hjertepatient ombord, som vil skulle transporteres fra helikopteren over i en ambulance for at blive kørt hen til akut behandling på hjerteafdelingerne.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Campusbyggeri for 6 milliarder i Aarhus og Aalborg. Konferencen afholdes d. 3. september 2014

Det vil øge tiden, inden patienterne kan komme i livreddende behandling, med 20-30 minutter, hvilket svarer til den gennemsnitlige tidsgevinst, der blev opnået ved at indføre akutlægehelikopteren.

Derfor har hjerteafdelingerne på Aarhus Universitetshospital søgt store fonde om støtte til en ekstra helikopterlandingsplads til hjertepatienter, og det glæder professor Hans Erik Bøtker, at hjerteafdelingerne nu kan fastholde gevinsten ved akutlægehelikopteren for de akutte hjertepatienter:

- Helikopterlandingspladsen på taget og elevatoren direkte ned i hjerteafdelingerne giver os en enestående mulighed for at behandle patienter med livstruende hjertesygdom endnu hurtigere, siger professor Hans Erik Bøtker, der i flere år har arbejdet ihærdigt for at realisere ideen om en helikopterlandingsplads til hjertepatienter.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS