Politikerne i Aarhus har endeligt vedtaget at sættes 169 ældreboliger til salg med henblik på at kunne finansiere en udbygning på plejeboligområdet.

Politikerne i byrådet i Aarhus har besluttet at sætte 169 ældreboliger til salg. Det drejer sig om 64 boliger på Skovvangsvej 145-163, 46 boliger på Hejredalsvej 2-12 og 59 boliger på Torpevænget 41-61.

Beboerne i de solgte lejligheder vil beholde deres lejemål, som fremefter reguleres efter lejeloven. Når lejere flytter, må der forventes renoveringer af de tomme boliger og huslejestigninger efter almindelige regler i lejeloven. Efter salget vil kommunen ikke længere kunne visitere til boligerne, fremgår det af et notat fra kommunens forvaltning.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 10. marts 2021.

- Men uanset, hvem der køber og administrerer boligerne, forventes der en fair behandling over for beboerne, påpegede næstformand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Ali Nuur (S), på byrådsmødet den 2. december 2020.

Salget af boligerne skal være med til at finansiere en udbygning på plejeboligområdet i 2022 og 2023.

Kommunen har fået udarbejdet en analysen, der peger i retning af, at der kan sælges 169 ældreboliger at tilpasse kapaciteten til den aktuelle efterspørgsel. Samtidig kan man finansiere det indtægtskrav, som byrådet besluttede i forbindelse med Budgetforliget for 2020 samt en forventet manko vedrørende indtægtskrav fra tidligere boligplaner. Samlet er ovenstående beløb op mod 122 millioner kr.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse